Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο εύρος 2.220- 2.270 η Σοφοκλέους

Ο ΟΤΕ, οι επιμέρους κινήσεις αγοραστών – πωλητών, η αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίου, η συμφωνία μεταξύ πιστωτριών τραπεζών και Κλωνατέξ, τα ΕΛΠΕ και η στάση των ξένων είναι τα θέματα που απασχολούν την αγορά. Σε εύρος διακύμανσης 2.220-2.270 ο Γ.Δ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οι εξελίξεις στον ΟΤΕ και η υπεραπόδοση που εμφανίζει τις τελευταίες μέρες ο δείκτης μετοχών εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης, έναντι μεσαίας και χαμηλότερης, ”θρέφει” την αγορά.

Έστω αυτή την αγορά των περιορισμένων συναλλαγών και του ελάχιστου ενδιαφέροντος.

Θα επιμείνουμε όμως, για πολλοστή φορά, πως όλα τα θέματα είναι ανοιχτά και αυτή η εκτίμηση ενισχύεται πλέον καθημερινά από τις αναλύσεις ισχυρών χρηματιστηριακών.

Το ”ζουμί” των εκθέσεών τους συνοψίζεται στο ”να τελειώσουν οι Αγώνες και τα λέμε”.

Μέχρι τότε κατά πάσα πιθανότητα οι όποιες κινήσεις των ισχυρών θα περιορίζονται σε κινήσεις αντιστάθμισης κινδύνου, με ενδεικτικότερη την περίπτωση των ΟΤΕ - Cosmote, στη λήψη θέσεων για μετοχές των Εθνικής, Alpha σε τεχνικά κρίσιμα επίπεδα τιμών και στην αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίου με έντονη αντιπαράθεση πωλητών – αγοραστών.

Η ολική επαναφορά, χθες, του Γερμανού και δευτερευόντως του Τιτάνα ενισχύει αυτή την εκτίμηση.

Στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση αναμφίβολα χρώμα και τόνο δίνει η θετική έκφραση των πολυήμερων διαπραγματεύσεων των πιστωτριών τραπεζών και του ομίλου Κλωνατέξ.

”Η αυξημένη εμπορευσιμότητα μετοχών του ομίλου Κλωνατέξ μπορεί να προοιωνίζεται εξελίξεις” αναφέρονταν στο χθεσινό σχόλιο με τίτλο: ”Προβληματισμοί... τεχνικής φύσεως”.

Στην ίδια κατηγορία κερδίζει έδαφος η θέση όσων υποστηρίζουν πως η επόμενη κίνηση στην αγορά θα γίνει με αιχμή μετοχές εταιριών που εμφανίζουν βελτίωση μεγεθών στο 6μηνο.

Ζητούμενο για την περίοδο, που οι χρηματιστές συνιστούν... παρακολούθηση και όχι συμμετοχή στα της Σοφοκλέους, η συσσώρευση του Γ.Δ. στο εύρος των 2.220-2.270 μονάδων, ενώ καλοδεχούμενη θα ήταν η αντίδραση προς τις 2.280 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v