Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό κλίμα από ΟΤΕ και Εθνική

Η ανοδική τάση κυρίως σε ΟΤΕ και Εθνική φέρνει το Γ.Δ. προς τις 2.270 μονάδες. Για τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση η υψηλή κεφαλαιοποίηση υπεραποδίδει έναντι της μεσαίας και της χαμηλότερης. Αρωγός και το θετικότερο κλίμα στις διεθνείς αγορές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε ΟΤΕ, Εθνική και Alpha περιορίζεται το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών της πρώτης ώρας.

Εμφανής στην περίπτωση και των 3 μετοχών η προσπάθεια διαμόρφωσης ή συντήρησης μίας βραχυπρόθεσμα ανοδικής τάσης.

Εμφανέστερη η προσπάθεια στην περίπτωση της Alpha, καθώς η μετοχή παραμένει υψηλότερα του ΚΜΟ-200 των 18,9 ευρώ, με τους αγοραστές να τοποθετούνται στα 19,06 ευρώ και τους πωλητές 2 λεπτά χαμηλότερα.

Από πλευράς εμπορευσιμότητας, δεύτερη είναι η μετοχή του ΟΤΕ, με τους αγοραστές να φτάνουν μέχρι τα 9,80 ευρώ, που αποτελούν την πρώτη τιμή-στόχο που είχε τεθεί από τη συνεδρίαση της Τρίτης.

Εάν καταστεί εφικτή η κατοχύρωση της συγκεκριμένης τιμής, τότε η ανοδική φορά μπορεί να οδηγήσει τη μετοχή προς τα 10,20 ευρώ.

Οριακά στην περιοχή των 17 ευρώ (ΚΜΟ 200) κινείται η μετοχή της Εθνικής, με εμφανή και σε αυτήν την περίπτωση την πιθανότητα εμφάνισης αγοραστών και διαμόρφωσης των τιμών υψηλότερα.

Η εντολή πώλησης και η εντολή αγοράς διαμορφώνονταν στα 17,04 και 17,02 ευρώ αντίστοιχα.

Μετοχή που με βάση τις συναλλαγές των τελευταίων συνεδριάσεων επανέρχεται στο προσκήνιο του FTSE-20 μπορεί να θεωρηθεί η ΔΕΗ.

Σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση της τιμής, σημειώνεται πως στα 19 ευρώ τίθενται ισχυρές εντολές αγοράς των 10.000 και 15.000 τεμαχίων, όταν οι πωλητές στα 19,02 ευρώ είναι σαφώς λιγότεροι. Από τεχνικής πλευράς, η μετοχή της ΔΕΗ παρουσιάζει ενδιαφέρον.

Το ευνοϊκό κλίμα στις διεθνείς αγορές, μετά μάλιστα τη χθεσινή αντίδραση της Ν. Υόρκης, μπορεί να διαμορφώσει επιμέρους ανάλογη τάση και στη Σοφοκλέους.

Ήδη ο FTSE-20 φλερτάρει και πάλι με τις 1.200 μονάδες, ενώ ο Γ.Δ. κινείται προς τις 2.270 μονάδες.

Βέβαια η προηγούμενη ενδοσυνεδριακά υψηλή τιμή χθες ήταν λίγο υψηλότερα στις περίπου 2.280 μονάδες.

Μεταξύ των βασικών δεικτών FTSE μέχρι στιγμής ο 20άρης εμφανίζεται με υπεραπόδοση έναντι των δεικτών μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Είναι προφανές πως τις τελευταίες 3-4 συνεδριάσεις το παιχνίδι έχει γείρει προς την πλευρά επιλεγμένων μετοχών του FTSE-20.

Ορισμένοι αποδίδουν αυτήν την αλλαγή τάσης σε ενδεχόμενη προσπάθεια να μην υποχωρήσει χαμηλότερα και των 2.220 μονάδων ο Γ.Δ. σε αυτή τη φάση.

Η διελκυστίνδα που καλά κρατεί για 5η ή 6η εβδομάδα μεταξύ Κλωνατέξ και πιστωτριών τραπεζών φέρνει σήμερα στο ”συν” τις μετοχές εταιριών του ομίλου.

Καταγράφεται, βέβαια, ουσιαστικότερη κινητικότητα σε μετοχές εταιριών όπως ο Ρόκας, με την τιμή να κυμαίνεται μεταξύ 5,82-5,90 ευρώ, Ακτωρ, Καμπάς, ΕΧΑΕ, Μουζάκης, Εθνική Ακινήτων, Φοίνιξ, Elephant, Centric, ΔΟΛ και Μηχανική.

Η σχέση ανοδικών–καθοδικών στην πρώτη ώρα διαμορφωνόταν στο περίπου 2,5 προς 1.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v