Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ΕΛΠΕ και ΟΤΕ το ενδιαφέρον

Το βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον δικαιολογημένα επικεντρώνεται στη μετοχή των ΕΛΠΕ. Υποχωρεί ο FTSE-20 μετά την εμφάνιση πωλητών σε μετοχές των ΟΠΑΠ και Coca-Cola. Ανοδική η τάση για ΟΤΕ και Cosmote.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στη μετοχή των ΕΛΠΕ επικεντρώνεται και δικαιολογημένα (και) το βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον.

Η μετοχή, με κατακόρυφη αύξηση συναλλαγών, βρίσκεται σε διακύμανση στο εύρος των 6,96-7,04 ευρώ, καθώς η προφορά του ομίλου Λάτση έχει διαμορφωθεί στα 7,65 ευρώ.

Το Ελληνικό Δημόσιο υπολογίζεται πως θα βγει κερδισμένο από αυτή την κίνηση κατά περίπου 192 εκατ. ευρώ.

Αυξημένη εμπορευσιμότητα καταγράφεται όμως και στη μετοχή του ΟΠΑΠ, με τους πωλητές να εμφανίζονται μεταξύ 15,56-15,58 ευρώ, τους αγοραστές στα 15,54 ευρώ και την τιμή της μετοχής χαμηλότερα κατά 1,02%, στα 15,56 ευρώ.

Κατά 1,13% υποχωρεί η Coca-Cola και κατά 1,42% η Εμπορική, με συνέπεια να ασκείται πίεση στον FTSE-20, καθώς βρίσκεται σε διακύμανση κατά 0,7% χαμηλότερα, στις 1.196 μονάδες.

Ύστερα από μία αρχική αντίδραση προς τις 2.279,9 μονάδες, όπου εμφανίστηκαν πωλητές κυρίως στη μετοχή του ΟΠΑΠ, ο Γ.Δ. ”διορθώνει” προς τις 2.260 μονάδες (-0,5%).

Στη μετοχή του ΟΤΕ εμφανίζονται πωλητές στα 9,74 ευρώ, οι αγοραστές όμως τοποθετούνται λίγο χαμηλότερα, στα 9,72 ευρώ, με αποτέλεσμα η μετοχή του Οργανισμού να συντηρείται με οριακά κέρδη στα 9,72 ευρώ.

Αναμενόμενες οι μικρές πωλήσεις που καταγράφονται την πρώτη ώρα στη μετοχή της Cosmote, μετά το χθεσινό +4,02%.

Στη μετοχή της Cosmote πολύ δύσκολα θα βρεθούν ”εγκλωβισμένοι” σε επίπεδα τιμών πολύ κοντά στην ιστορικά υψηλή (τιμή), κάτι που τεχνικά προδιαθέτει για συντήρηση της αρνητικής φοράς στη μετοχή.

Η μετοχή της Βιοχάλκο υποχωρεί (2,08%) στα 5,64 ευρώ, ενώ η μετοχή της ΔΕΗ κυμαίνεται μεταξύ 18,80-18,82 ευρώ χωρίς να είναι εμφανής, μέχρι στιγμής, η διάθεση πωλητών και αγοραστών.

Δεδομένου ότι η χθεσινή αντίδραση, προκλήθηκε με σχετικά χαμηλό τζίρο θα πρέπει να διαμορφωθεί πρώτα η τάση, δηλαδή η διάθεση των εν δυνάμει πωλητών (των χθεσινών αγοραστών σε ΟΤΕ- Cosmote), προκειμένου να διαμορφωθεί σαφέστερη εκτίμηση για την βραχυπρόθεσμη πορεία του Γ.Δ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v