Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ΑΧΕ συνιστούν... Ολυμπιακούς Αγώνες

Μία ακόμη Χρηματιστηριακή τοποθετεί τις όποιες εξελίξεις στη Σοφοκλέους για το διάστημα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, συνιστώντας το ρόλο του ”θεατή” στο επενδυτικό κοινό. Βέβαια, αυτό δεν εμποδίζει την περαιτέρω διολίσθηση της αγοράς.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

μ.Ο. ή, όπως λέμε, ”μετά την Ολυμπιάδα”.

Σε αυτό το ρυθμό κινούνται σταδιακά οι χρηματιστηριακές εταιρίες, διαπιστώνοντας την δικαιολογημένη επιφυλακτικότητα των ξένων πελατών – συνεργατών τους.

Έτσι μετά την ανάλυση της Π&Κ, μία ακόμη ισχυρή χρηματιστηριακή η Εγνατία, συστήνει την τακτική του θεατή.

Με χαρακτηριστικό τίτλο ”Μετά τους Ολυμπιακούς η αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος στο ΧΑ”, το euro2day.gr παρουσιάζει το report της Εγνατία ΑΧΕ, στο οποίο υπογραμμίζεται πως οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα μακρο-οικονομικά νέα από το εξωτερικό.

Εκτιμάται, όμως, πως τα μεγέθη συγκεκριμένων εταιριών (Τιτάνας, Γερμανός, Folli Follie, ΚΑΕ, Τεχνική Ολυμπιακή, Πετζετάκις, Μαίλης, Auto Hellas, Ιμάκο, Αττικα Group, Μινωικές, Νotos, Ελμέκ και Ηλεκτρονική Αθηνών) θα ικανοποιήσουν την αγορά, τροφοδοτώντας το αγοραστικό ενδιαφέρον.

Σε ανάλογο μήκος κύματος, με ανάλογες επιλογές κινούνται και άλλοι οίκοι.

Ενδεικτική η περίπτωση της HSBC που εκτιμά αύξηση 40,9% στα κέρδη 6μήνου των ΚΑΕ και τιμή στόχο τα 18,5 ευρώ.

Στο περιθώριο των αγώνων φαίνεται πως κινούνται όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση του Αλουμινίου της Ελλάδος (Βλέπε σχετικό θέμα Επιχειρήσεις με τίτλο: ”Η ώρα των μνηστήρων για το Αλουμίνιο”).

Με ανάλογα χαλαρό ρυθμό συνεχίζεται η διελκυστίνδα μεταξύ ενδιαφερόμενων και Ρόκα, με τη διοίκηση της εισηγμένης να ”κτίζει” την άμυνά της προκειμένου να αντιμετωπίσει τη δημόσια πρόταση της Ελληνικής Τεχνοδομικής.

Αυτές είναι λίγο πολύ οι κύριες ειδήσεις μίας άνευρης και χρηματιστηριακά ημέρας.

Επιμέρους ζητήματα όπως αυτό των Κλωστηρίων Ναούσης ή το ενδεχόμενο έκδοσης Ομολογιακού Δανείου από την Εμπορική συντηρούν ανάλογα ενδιαφέρον για πωλήσεις ή αγορές.

Στον FTSE-20, η εικόνα παραμένει αρνητική για τη μετοχή του ΟΤΕ, με τους πωλητές να εμφανίζονται επιθετικοί και οργανωμένοι με εντολές μεγαλύτερες των 15.000 τεμαχίων στα 9,40 ευρώ, τη στιγμή που οι εντολές αγοράς διαμορφώνονται χαμηλότερα στα 9,38 ευρώ.

Αδύναμη, καθώς κινείται χαμηλότερα του ΚΜΟ-200 η Εθνική με απώλειες 1,25% στα 16,78 ενώ συνεχίζει χαμηλότερα στα 16,76 ευρώ η Εμπορική.

Με απώλειες 0,46 υποχωρεί στα 17,38 ευρώ η Eurobank, διατηρείται

δηλαδή ακόμη περιθώριο ασφαλείας περίπου 38 λεπτών.

Όμως, και στην περίπτωση της Eurobank οι πωλητές εμφανίζονται προς τα 17,38 ευρώ.

Στη μετοχή της Ρόκας, όπου αν μη τι άλλο καταγράφεται αυξημένη εμπορευσιμότητα, περίπου 100.000 τεμαχίων (14.40) οι όποιες κινήσεις συνεχίζονται σε εύρος τιμών μεταξύ 5,80-5,84 ευρώ.

Η μετοχή της Cosmote, για την οποία σχετική ανάλυση της Marfin Analysis ”βλέπει” περιθώριο ανόδου 16,5% η τιμή διαμορφώνεται στα 12,92 ευρώ.

Όμως, αγοραστές και πωλητές, εμφανίζονται υψηλότερα, στα 12,96 και 12,94 ευρώ αντίστοιχα.

Είναι άξιον αναφοράς, πως η εμπορευσιμότητα της θυγατρικής Cosmote είναι περίπου ισοδύναμη αυτής του ΟΤΕ, με περίπου 520.000 τεμάχια.

Μεταξύ των μετοχών που με σχετική εμπορευσιμότητα κινούνται σήμερα ανοδικά, ξεχωρίζουν η Alfa Alfa Συμμετοχές, Delta Project, Φουρλής, Ηρακλής, Ίλυδα, Αγροτική και άλλες 18 μετοχές.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως η μετοχή της Τηλέτυπος, αντιδρά από χαμηλότατη τιμή (52 εβδομάδων) με ελάχιστη εμπορευσιμότητα κυμαίνεται μεταξύ 3,10-3,14 ευρώ επιβεβαιώνοντας δηλαδή την έλλειψη ενδιαφέροντος που υπάρχει στην αγορά.

Μία μετοχή, όπου τηρουμένων των αναλογιών εμφανίζεται αυξημένη εμπορευσιμότητα είναι η περίπτωση της Reds (πρώην Καμπάς) με τιμή μεταξύ 2,20-2,25 ευρώ.

Από τεχνικής πλευράς, η διαγραμματική απεικόνιση της μετοχής με σταθερά ανοδική τάση στις τελευταίες συνεδριάσεις, εμφανίζει σχετικό ενδιαφέρον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v