Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα μεσαία το ενδιαφέρον

Συνεχίζει να... υπεραποδίδει έναντι της υψηλής η μεσαία κεφαλαιοποίηση. Παράλληλα, φαίνεται πως ορισμένοι επιστρέφουν στον τόπο του... μυστηρίου, αν κρίνει κανείς από την πορεία συγκεκριμένων μετοχών της περιφέρειας.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το θετικό κλίμα που διαμορφώνεται στη σχέση πιστωτριών τραπεζών και ομίλου Λαναρά αναθερμαίνει το περιορισμένο ενδιαφέρον στη Σοφοκλέους.

Καλώς ή κακώς, η κίνηση που σημειώνεται και καταγράφεται σε ικανό αριθμό μετοχών είναι από τα ελάχιστα ίσως πράγματα που συμβαίνουν στην αγορά. Δεν εννοούμε ότι καλώς (ή κακώς) συμβαίνουν. Είναι όμως οι μόνες άξιες αναφοράς κίνησης.

Είναι ενδεικτικό όσο και χαρακτηριστικό σημείο των καιρών πως οι μετοχές των Νάουσα, κοινή – προνομιούχος της Κλωνατέξ, Lannet και Fanco αποδίδουν σήμερα από 10%-14,58%.

Κάτι που έχει άμεση επίπτωση, έστω και βραχυπρόθεσμα, στον Small Cap 80, ο οποίος και σήμερα υπεραποδίδει με 0,24% έναντι του Mid Cap 40 (-0,25%) και βεβαίως του FTSE-20 (-0,42%)

Με αυτά όμως, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται σε διακύμανση στις 2.284 μονάδες, δηλαδή ξεφεύγοντας μέχρι στιγμής από την τιμή-σημείο αναφοράς των 2.269 μονάδων.

Σταδιακά, μετά τις 14.30’ ξεκίνησε μια προσπάθεια βελτίωσης της εικόνας, αρχικά της Εθνικής, που ακολουθεί σε θετικό έδαφος την Alpha Bank, της Πειραιώς και σιγά-σιγά των Εμπορικής και Eurobank.

Στη μετοχή μάλιστα της Πειραιώς, η ανατροπή του σκηνικού είναι πλήρης, καθώς οι ισχυρές εντολές αγοράς έφεραν τη μετοχή προς τα 8,92 ευρώ (με 212.000 τεμάχια).

Σταθερά πάνω από τα 13 ευρώ κυμαίνεται η μετοχή της Cosmote, ενώ αγοραστές εμφανίστηκαν από τα χαμηλά των 18,76 ευρώ στη μετοχή της Coca – Cola, με αφορμή την αναβάθμιση του τίτλου από διεθνή οίκο.

Θετικά σταθερά κινείται η μετοχή της Κύπρου (2,42 – 2,43 ευρώ), αλλά και οι τίτλοι των ΕΧΑΕ (5,66 ευρώ), Intralot (12,26 ευρώ), Κορασίδη (1,73 ευρώ), Ρόκα (5,90 ευρώ).

Στη μετοχή της Ρόκας η εμπορευσιμότητα μια ώρα πριν από τη λήξη της συνεδρίασης ήταν περίπου διπλάσια της χθεσινής (όπου διακινήθηκαν συνολικά 17.390 τεμάχια).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v