Απνοια στην αγορά

Περιορισμένο το ενδιαφέρον στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, ενώ κάπως πιο αυξημένες είναι οι συναλλαγές σε συγκεκριμένους δεικτοβαρείς τίτλους, με τις μετοχές των Coca – Cola, Cosmote να μην... ανταποκρίνονται στην ανακοίνωση θετικότατων αποτελεσμάτων εξαμήνου. Πιέσεις σε τράπεζες - τηλεπικοινωνίες, σε χαμηλά επίπεδα ο τζίρος.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Λίγο πάνω, λίγο κάτω και επί τα αυτά των 2.300 μονάδων. Με τη μεσαία και τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση να εμφανίζουν, μέχρι στιγμής, θετικότερη εικόνα απ’ ό,τι ο FTSE-20, αλλά με τις συναλλαγές να επικεντρώνονται σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης καταγράφονται οι δυο όψεις της συνεδρίασης.

Η αντίδραση επιμέρους μετοχών με ενδεικτικότερη την περίπτωση της Albio, των θυγατρικών της Βιοχάλκο, των Βάρδα, ΕΛΒΕ, Chipita, Flexopack, Πλαίσιο, ενισχύει μέχρι στιγμής την εκτίμηση όσων πιστεύουν πως σε ένα τμήμα της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υπάρχει ενδιαφέρον.

Η αυξημένη εμπορευσιμότητα σε μετοχές των Τρία Έψιλον, Cosmote και ΟΤΕ και δευτερευόντως σε Εθνική, Eurobank και Alpha Bank φανερώνει την προσπάθεια που καταβάλλεται προκειμένου να συνεχιστεί η διακύμανση του Γενικού Δείκτη υψηλότερα των 2.270 μονάδων.

Βέβαια, συγκριτικά η εμπορευσιμότητα τραπεζικών μετοχών όπως η Alpha και η Εθνική δεν παραπέμπει σε συνέχιση της χθεσινής προσπάθειας αντίδρασης που, για ευνόητους λόγους, καταβλήθηκε.

Κάτι τέτοιο επιβεβαιώνει τις επιφυλάξεις όσων παρακολουθούν τη συμπεριφορά των ξένων, οι οποίοι ούτε σήμερα εμφανίζονται μεταξύ των αγοραστών.

Θα πρέπει να θεωρείται κάτι περισσότερο από βέβαιο πως οι χθεσινές αγορές προς το κλείσιμο, κατά κύριο λόγο, πραγματοποιήθηκαν από ελληνικά χαρτοφυλάκια.

Στη μεσαία – χαμηλή κεφαλαιοποίηση σημειώνεται σχετικό ενδιαφέρον, εν αναμονή των εξελίξεων στον όμιλο Κλωνατέξ, με τις μετοχές του ομίλου να ενισχύονται και σήμερα, ενώ ακολουθούν ΔΟΛ – Εθνική Ακινήτων, δίνοντας το δικό τους στίγμα στη συνεδρίαση.

Σε γενικές γραμμές η πρώτη ώρα κυλά χωρίς ενδιαφέρον, με... ορατή την προσπάθεια συγκράτησης του Γενικού Δείκτη, εμφανή την απουσία των ξένων και κάπως πιο ενεργή την παρουσία όσων δραστηριοποιούνται σε τμήμα της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τις Coca – Cola και Cosmote δεν ενεργοποιεί μέχρι στιγμής τα αντανακλαστικά των παικτών, ούτε προς τη μία ούτε προς την άλλη κατεύθυνση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v