Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: ”Μια έκπληξη χρειάζονται οι επενδυτές”

Μια θετική έκπληξη από πλευράς μεγεθών εξαμήνου εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ πως χρειάζονται οι επενδυτές ώστε να γίνουν αγοραστές. Για το σύνολο των εταιριών που συμπεριλαμβάνονται στο universe list της η Εγνατία προβλέπει αύξηση 10,4% στις πωλήσεις και 13% στα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας.

Εγνατία: ”Μια έκπληξη χρειάζονται οι επενδυτές”
Μια σημαντικά θετική έκπληξη εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ πως χρειάζονται οι επενδυτές ώστε να γίνουν αγοραστές.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή στην Εβδομαδιαία της Ενημέρωση με ημερομηνία 6 Αυγούστου 2004, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου από ορισμένες επιχειρήσεις την τρέχουσα εβδομάδα ενδέχεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Ωστόσο, η Εγνατία ΑΧΕ τονίζει πως αυτό που είναι απαραίτητο ώστε οι επενδυτές να γίνουν αγοραστές είναι μια θετική έκπληξη, η οποία θα οδηγήσει σε σημαντική αναθεώρηση των προβλεπόμενων κερδών για τα ερχόμενα τρίμηνα.

Η Εγνατία αναφέρει πως οι Cosmote και Coca – Cola Τρία Έψιλον ανακοινώνουν τα αποτελέσματα εξαμήνου αύριο (Τρίτη 10 Αυγούστου) πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, με την Τράπεζα Πειραιώς να ακολουθεί μετά τη λήξη.

Σε ό,τι αφορά την Cosmote, η χρηματιστηριακή προβλέπει αύξηση 16% στα ενοποιημένα έσοδα του δεύτερου τριμήνου, τα οποία εκτιμά πως θα φτάσουν στα 375,6 εκατ. ευρώ, με τα κέρδη προ φόρων να διαμορφώνονται στα 112 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 16,2%.

Από την άλλη, και αναφορικά με την Coca – Cola Τρία Έψιλον η Εγνατία ΑΧΕ προβλέπει επιβράδυνση στον ρυθμό αύξησης του όγκου των πωλήσεων, κυρίως στο πλαίσιο των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν και που δεν ήταν ευνοϊκές για την εταιρία.

Για το σύνολο του πρώτου εξαμήνου, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως οι ενοποιημένες πωλήσεις της Ελληνικής Εταιρίας Εμφιαλώσεως θα παρουσιάσουν 7,3% αύξηση, με τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας να ενισχύονται κατά 34,3%.

Η Εγνατία τονίζει πως η ανακοίνωση των εν λόγω αποτελεσμάτων αναμένεται να έχει επιδράσεις στις τιμές των μετοχών των συγκεκριμένων εταιριών, χωρίς ωστόσο να επηρεάζει το σύνολο της αγοράς, ενώ συμπληρώνει πως σε γενικές γραμμές προβλέπει ικανοποιητικά μεγέθη για το δεύτερο τρίμηνο του 2004.

Αναφερόμενη στο universe list της, το οποίο καλύπτει το 90% του Γενικού Δείκτη και το 95% του FTSE-ASE 20, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως προβλέπει αύξηση 10,4% στις πωλήσεις, με τα EBITDA να ενισχύονται κατά 8,6% και τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας να παρουσιάζουν 13% βελτίωση.

Συμπληρώνει δε, πως προβλέπει ότι οι Τιτάν, Γερμανός, Folli Follie, Hyatt, ΚΑΕ, Τεχνική Ολυμπιακή, Πετζετάκις, Μαΐλλης, Imako, Autohellas, Επιχειρήσεις Αττικής, Μινωικές Γραμμές, Notos, Elmec, Jumbo και Ηλεκτρονική Αθηνών που συμπεριλαμβάνονται στο Universe list της αναμένεται να ανακοινώσουν ”ικανοποιητικά μεγέθη” για το εξάμηνο.

Από την άλλη και όσον αφορά στις ξένες αγορές, η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά πως οι συνεχιζόμενες αυξητικές τάσεις που παρουσιάζει η τιμή του πετρελαίου σε συνδυασμό με την έλλειψη θετικών εκπλήξεων επιβαρύνουν την όλη ψυχολογία.

Οι φόβοι πάντως για τις τυχόν επιπτώσεις στα εταιρικά κέρδη, αλλά και στην οικονομία γενικότερα, επισκιάζουν τα –σε γενικές γραμμές– θετικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v