Ο Τύπος της Τρίτης

Η αξιοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων, το νέο μέτρο που ισχύει από χθες για τις χρηματιστηριακές εταιρίες, η αναδιανομή του χρόνου εργασίας σε επιχειρησιακό επίπεδο, αλλά και οι εξελίξεις αναφορικά με το ποσοστό που κατέχει η ΔΕΚΑ στην Εθνική Τράπεζα απασχολούν μεταξύ άλλων τον Τύπο της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Η αξιοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων, το νέο μέτρο που ισχύει από χθες για τις χρηματιστηριακές εταιρίες, η αναδιανομή του χρόνου εργασίας σε επιχειρησιακό επίπεδο, αλλά και οι εξελίξεις αναφορικά με το ποσοστό που κατέχει η ΔΕΚΑ στην Εθνική Τράπεζα απασχολούν μεταξύ άλλων τον Τύπο της Τρίτης.

Έλλειμμα: Με αυξήσεις ελαφρώς κάτω από τον πληθωρισμό, ώστε να μην πυροδοτηθούν κοινωνικές εντάσεις, αλλά και με ”πάγωμα” των λειτουργικών δαπανών και των κρατικών επιχορηγήσεων προσδοκά η κυβέρνηση να τιθασεύσει το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης και να εξοικονομήσει πολύτιμους πόρους για τη χρηματοδότηση της φορολογικής μεταρρύθμισης, αναφέρει το Κέρδος.

Η S&P μας προειδοποιεί για υποβάθμιση αναφέρει η Ημερησία, που επισημαίνει πως θα υποβαθμιστεί η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, με συνέπεια την αύξηση των επιτοκίων – κόστους εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους και την είσοδό μας σε νέο φαύλο κύκλο επιβάρυνσης των φορολογουμένων, εάν δεν μειωθεί άμεσα το δημόσιο έλλειμμα.

Χρόνος Εργασίας: Σε μια νέα νομοθετική ρύθμιση η οποία θα δίδει τη δυνατότητα μιας πιο ευέλικτης αναδιανομής του χρόνου εργασίας σε κλαδικό ή επιχειρησιακό επίπεδο, μέσω συλλογικών συμφωνιών, αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας μετά το φθινόπωρο, αναφέρει η Καθημερινή.

Χρηματιστηριακές: Με στόχο να αποφευχθούν κρούσματα εξαπάτησης του επενδυτικού κοινού και απώλειας των κεφαλαίων του, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έθεσε από χθες σε ισχύ το μέτρο που είχε ανακοινώσει ο πρόεδρός της, Αλέξης Πιλάβιος, για διαχωρισμό των κωδικών μεταξύ χρηματιστηριακών εταιριών και πελατών, σημειώνει η Καθημερινή.

Φορολογία: Τρεις εγκύκλιοι ξεκαθαρίζουν τις φορολογικές ασάφειες σύμφωνα με Το Βήμα, που αναφέρεται στις μετοχές-αποκτήματα γάμου, στη μετατροπή κεφαλαίων σε ευρώ, αλλά και στη μεταβίβαση εταιρικών ακινήτων.

Εγκαταλείφθηκαν οριστικά οι σκέψεις περί κατάργησης της φορολόγησης χρηματιστηριακών συναλλαγών και αντ’ αυτού φορολόγησης των υπεραξιών από τοποθετήσεις στη Σοφοκλέους, καθώς εκτιμάται ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα επέφερε περαιτέρω επιβαρύνσεις στους επενδυτές, επισημαίνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τους Ολυμπιακούς Αγώνες επιχειρεί να αξιοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση με στόχο να τονώσει τις ελληνικές εξαγωγές και να ενθαρρύνει τις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, τονίζει Το Βήμα.

Πετρέλαιο: Τα νέα επεισόδια στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Βασόρας και στο υπουργείο Πετρελαίου του Ιράκ στη Βαγδάτη ώθησαν και πάλι ανοδικά την τιμή του πετρελαίου, πυροδοτώντας για άλλη μια φορά φόβους για την επάρκεια, τονίζει η Καθημερινή.

Τα 45 δολάρια το βαρέλι άγγιξε χθες η τιμή του αργού στην αγορά της Νέας Υόρκης, ενώ στην αγορά του Λονδίνου η τιμή του μπρεντ έφτασε στα 41,58 δολάρια το βαρέλι, αναφέρει Το Βήμα. Το Κέρδος κάνει λόγο για πτήση ιλίγγου για το πετρέλαιο με νέο ιστορικό ρεκόρ.

Επιτόκια ΗΠΑ: Προ των πυλών βρίσκεται η νέα αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ σύμφωνα με το Κέρδος, που επισημαίνει πως παρά το γεγονός ότι θεωρείται βέβαιη η απόφαση της FED για νέα αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 0,25 της ποσοστιαίας μονάδας στη σημερινή συνεδρίαση της FED, η συντριπτική πλειοψηφία των οικονομικών αναλυτών εκτιμά πλέον ότι αυτή θα είναι η τελευταία, τουλάχιστον έως τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Ανοδικές τάσεις διατηρούν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές και η αμερικανική Κεντρική Τράπεζα καλείται σήμερα να δώσει μια πρώτη ”απάντηση” στα ουσιαστικά διλήμματα και προβλήματα που δημιουργεί στις οικονομίες η διαρκής άνοδος των τιμών του ”μαύρου χρυσού”, σύμφωνα με την Εξπρές.

Εθνική Τράπεζα: Τι θα κάνει η Εθνική Τράπεζα με τις μετοχές της ΔΕΚΑ αναφέρει Το Βήμα, που συμπληρώνει πως το 7,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής κοστολογείται σήμερα σε 430 εκατ. ευρώ, ποσό αρκετά υψηλό για να εκταμιευθεί από το ταμείο της Εθνικής τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Eurobank: Οικιστικό κέντρο σχεδιάζει να δημιουργήσει η θυγατρική της Eurobank, Lamda Development, στο Βελιγράδι, προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Ημερησία.

Αγροτική Τράπεζα: Προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δ. Παπαγγελόπουλος για οικονομικές ατασθαλίες της απελθούσης διοίκησης της Αγροτικής Τράπεζας και της θυγατρικής της Αγροτικής Ασφαλιστικής, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Credit Agricole: Άμεση λύση επιθυμεί η Credit Agricole σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που επισημαίνει πως θέτει στο υπουργείο Οικονομίας χρονοδιάγραμμα 8-10 μηνών.

Cosmote: Αύξηση έως 20% στα κέρδη πρώτου εξαμήνου της Cosmote προβλέπουν οι αναλυτές σύμφωνα με την Ημερησία.

Αποτελέσματα Εξαμήνου: Στα αποτελέσματα εξαμήνου που ανακοίνωσαν οι Marfin Financial Group, Ηρακλής, Έδραση αναφέρεται ο οικονομικός Τύπος της Τρίτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v