Αμυνα και... βλέπουμε!

Τον Sir Alan με τα δώρα (ή μήπως όχι;) περιμένουν οι Ευρωπαίοι, προκειμένου να καθορίσουν τη βραχυπρόθεσμη τακτική τους. Και στη Σοφοκλέους όμως, παρά τις χαμηλές συναλλαγές και το περιορισμένο ενδιαφέρον, καταγράφονται επιμέρους κινήσεις και βήματα που χρήζουν προσοχής.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το βραδάκι θα γνωρίζουμε κατά πόσον ο κεντρικός Αμερικανός τραπεζίτης επιφυλάσσει εκπλήξεις για τις αγορές. Μέχρι τότε, η στάση αναμονής που τηρείται σε Ευρώπη θα είναι λογικά κυρίαρχη και στη δική μας αγορά των ελάχιστων συναλλαγών.

Σήμερα όμως θα ξέρουμε κατά πόσον η προσπάθεια ανάσχεσης της διόρθωσης κυρίως στην Alpha, αλλά και στις Πειραιώς, Εμπορική, μπορεί να έχει συνέχεια. Για τη μετοχή της Alpha το ζητούμενο είναι να κρατηθεί και σε κλείσιμο υψηλότερα των 18,9 ευρώ.

Για την Εμπορική, εάν εμφανιστούν αγοραστές περισσότεροι απ’ ό,τι χθες (52.515 τεμάχια) και κινηθεί η μετοχή υψηλότερα των 17,15 ευρώ. Για τη μετοχή της Πειραιώς, περιμένουμε λόγω αποτελεσμάτων κάτι καλύτερο σήμερα.

Προσδοκίες καλλιεργούν και τα ομολογουμένως καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα της Coca-Cola-3Ε, ενώ για την Cosmote ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση όσων διαθέτουν ”υπόλοιπο” από τις μετοχές που είχαν δανειστεί χτες.

Σε μια αγορά όπου ο Γενικός Δείκτης δεν επιφυλάσσει δραματικά αρνητικές διακυμάνσεις θα επιμένουμε στην υγιή μεσαία-χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση. Θετικά τα αποτελέσματα του Πλαισίου, χωρίς ωστόσο να ενισχύονται οι συναλλαγές, κάτι που παρατηρείται και στην περίπτωση της Jumbo.

Ικανοποιητικά από κάθε άποψη τα αποτελέσματα του Βάρδα, με τη μετοχή όμως να βρίσκεται στα χαμηλά έτους. Ξεχωρίζουν για μια ακόμη συνεδρίαση η καλή πορεία των μετοχών του Αλουμινίου της Ελλάδος, η αντίδραση της Chipita, η βελτίωση της θέσης των θυγατρικών της Βιοχάλκο, τα κέρδη της ALBIO, οι προσδοκίες για τον Ηρακλή, η ευθυγραμμισμένη κίνηση των ΔΟΛ-Εθνικής Ακινήτων, οι κυοφορούμενες εξελίξεις σε Εθν. Ασφαλιστική και Αστέρα, αλλά ακόμη και οι απρόβλεπτες διακυμάνσεις των μετοχών του ομίλου Κλωνατέξ.

Ειδικότερα όμως για τον κλάδο των ξενοδοχείων, δεδομένου ότι η διοίκηση της Εθνικής έχει αποσαφηνίσει τις προθέσεις της, αναμένεται με εύλογο ενδιαφέρον ανάλογη κίνηση από την πλευρά της Alpha Bank για τη ”μετα-ολυμπιακή” τύχη της Ιονικής Ξενοδοχειακής.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης, μετά την παραδοχή από την ΑΤΤΙΚΑ Group του ενδιαφέροντος του ομίλου για την HFD, η αντίδραση μετοχών κυρίως της Blue Star Ναυτιλιακής, αλλά και των Μινωικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v