3Ε: Πώς υποδέχονται οι αναλυτές τα μεγέθη 6μήνου

Στον χαμηλότερο συντελεστή φορολόγησης, στις καλύτερες επιδόσεις που παρουσίασαν οι αναπτυσσόμενες αγορές, αλλά και στο βελτιωμένο προϊοντικό μίγμα αποδίδουν οι Εθνική, Marfin Eurobans Sec, Σίγμα Sec και Εγνατία, τα υψηλότερα των αναμενόμενων κέρδη που ανακοίνωσε η Coca – Cola Τρία Έψιλον για το πρώτο εξάμηνο του 2004.

3Ε: Πώς υποδέχονται οι αναλυτές τα μεγέθη 6μήνου
Στον χαμηλότερο συντελεστή φορολόγησης, στα μειωμένα δικαιώματα μειοψηφίας, στις καλύτερες επιδόσεις που παρουσίασαν οι αναπτυσσόμενες αγορές, αλλά και στο βελτιωμένο προϊοντικό μίγμα αποδίδουν οι Εθνική, Marfin, Eurobank Sec, Σίγμα Sec και Εγνατία τα υψηλότερα των αναμενόμενων κέρδη που ανακοίνωσε η Coca – Cola Τρία Έψιλον για το πρώτο εξάμηνο του 2004.

Για το πρώτο εξάμηνο του 2004 η Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεως κατάφερε για μια ακόμη φορά να διαψεύσει θετικά τους αναλυτές παρουσιάζοντας αύξηση 76% στα καθαρά κέρδη, έναντι προβλέψεων της αγοράς για αύξηση της τάξεως του 46%.

Ειδικότερα, η Εθνική ΑΧΕ στο πρωινό της report αναφέρει πως η υψηλότερη της αναμενόμενης κερδοφορία που ανακοίνωσε η Coca – Cola Τρία Έψιλον στο πρώτο εξάμηνο του 2004 είναι αποτέλεσμα αφενός των καλύτερων επιδόσεων από τις αναπτυσσόμενες αγορές και αφετέρου του χαμηλότερου συντελεστή φορολόγησης.

Εξάλλου και η Marfin Analysis εκτιμά πως τα σημαντικά κέρδη που εμφάνισε η Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεως είναι αποτέλεσμα του χαμηλότερου συντελεστή φορολόγησης, ο οποίος στο εξεταζόμενο διάστημα διαμορφώθηκε στο 21% από 30% που ήταν στην αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Ωστόσο, σε ό,τι αφορά τον όγκο των πωλήσεων, ο οποίος κινήθηκε χαμηλότερα των προβλέψεων της αγοράς καταγράφοντας αύξηση 5,5% στα 683 εκατ. unit cases, οφείλεται σύμφωνα με τη Marfin Analysis στις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν και που δεν ευνόησαν την Coca – Cola Τρία Έψιλον, αλλά και στη μεταβατική περίοδο που διανύουν από την εισαγωγή τους στην Ε.Ε. 8 από τις αναπτυσσόμενες αγορές όπου δραστηριοποιείται η εταιρία, καθώς επίσης και στις πολιτικές αναταραχές στη Νιγηρία.

Η Marfin Analysis επισημαίνει πως τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της Τρία Έψιλον επιβεβαιώνουν τη στρατηγική του ομίλου για επικέντρωση στην ανάπτυξη κερδοφόρου όγκου πωλήσεων, συμπληρώνοντας πως δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές στις προβλέψεις της, ενώ καταλήγει πως διατηρεί τη σύσταση ”outperform”.

Σύμφωνα με την Eurobank Securities η υψηλότερη της αναμενόμενης κερδοφορία που παρουσίασε η Coca – Cola Τρία Έψιλον στο εξάμηνο είναι αποτέλεσμα αφενός του χαμηλότερου συντελεστή φορολόγησης και αφετέρου των μειωμένων δικαιωμάτων μειοψηφίας.

Η Eurobank Securities χαρακτηρίζει τα μεγέθη εξαμήνου της Τρία Έψιλον ”ισχυρά”, ενώ εκτιμά πως τα υψηλότερα κέρδη θα ικανοποιήσουν τους επενδυτές, συμπληρώνοντας πως παραμένει θετική για τις προοπτικές της εταιρίας, διατηρώντας τη σύσταση ”outperform”.

Από την πλευρά της η Σίγμα Securities σημειώνει πως η αποτελεσματική τιμολογιακή πολιτική, το βελτιωμένο προϊοντικό μίγμα, ο έλεγχος του κόστους, αλλά και η ικανή διοίκηση από πλευράς χρηματοοικονομικών κατάφεραν να αντισταθμίσουν τις καιρικές συνθήκες, αλλά και τη μεταβατική περίοδο στην οποία έχουν περιέλθει οι νέες χώρες που εντάχθηκαν στην Ε.Ε. και στις οποίες δραστηριοποιείται η Coca – Cola Τρία Έψιλον.

Ικανοποιημένη από τις επιδόσεις της ελληνικής εταιρίας εμφιαλώσεως και ιδιαίτερα από το επίπεδο των EBITDA εμφανίζεται η Εγνατία ΑΧΕ, η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά πως η εταιρία κατάφερε να παρουσιάσει ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης στον όγκο των πωλήσεων και να βελτιώσει τα περιθώρια κέρδους στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, παρά τις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν, ενώ καταλήγει πως διατηρεί τη σύσταση ”hold” για τη μετοχή της Τρία Έψιλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v