Μετοχές καταδικασμένες να ανέβουν!

Ό,τι και να συμβεί, όπου και να πάει ο Γενικός Δείκτης, υπάρχουν μετοχές που είναι καταδικασμένες να ανέβουν! Αφήστε τους άλλους να κακαρίζουν και ψάξτε να βρείτε πού γεννούν οι κότες! Μετοχές με P/E 5 και 6 είναι μια καλή επενδυτική πρόταση για τις καλές μέρες και ένα καλό ”μαξιλάρι” για τις κακές...

Μετοχές καταδικασμένες να ανέβουν!
Ό,τι και να συμβεί, όπου και να πάει ο Γενικός Δείκτης, υπάρχουν μετοχές που είναι καταδικασμένες να ανέβουν! Αφήστε τους άλλους να κακαρίζουν και ψάξτε να βρείτε πού γεννούν οι κότες!

Μετοχές με P/E 5 και 6 είναι μια καλή επενδυτική πρόταση για τις καλές μέρες και ένα καλό ”μαξιλάρι” για τις κακές...

Αλίμονο αν δεν θεωρούμε επενδυτική ευκαιρία μια μετοχή με P/E 5 ή 6. Αν οι μετοχές αυτές δεν είναι άξιες να τραβήξουν την προσοχή μας, ποιες άλλες μπορούν να είναι; Αν θυμόμαστε καλά τι αναφέρει το εγχειρίδιο του κερδισμένου επενδυτή, οφείλουμε να κυνηγούμε μετοχές με καλά οικονομικά στοιχεία, χαμηλό P/E, καλή μερισματική απόδοση, καλό management και ”λογικές” υποχρεώσεις προς τράπεζες και προμηθευτές.

Τη στιγμή αυτή υπάρχουν αρκετές μετοχές στη Σοφοκλέους που πληρούν αυτά τα κριτήρια. Τι άλλο καλύτερο μπορούμε να περιμένουμε;

Από πολλούς προβάλλεται ο κίνδυνος να οδηγηθεί η αγορά σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών, οπότε και οι ”φθηνές” μετοχές να γίνουν ακόμη φθηνότερες.

Δεν είμαστε μάντεις και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο έχουν ανακαλυφθεί οι σταδιακές αγορές. Για να πετυχαίνουμε έναν καλό μέσο όρο αγορών.

Είπαμε ότι δεν μπορούμε να προβλέψουμε τα μελλούμενα και έτσι είναι.

Μπορούμε όμως να κάνουμε μια υπόθεση εργασίας με βάση τα όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν: Οι μετοχές δεν παραμένουν αιώνια ”φθηνές”, όπως και δεν παραμένουν αιώνια ”ακριβές”.

Το εκκρεμές συνεχίζει να κάνει την κίνησή του, αγνοώντας όλες τις άλλες παραμέτρους που έχουμε εμείς στο κεφάλι μας. Έτσι, μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι αγοράζοντας κανείς ”φθηνές” μετοχές έχει αυξημένες πιθανότητες να αποκομίσει κέρδη. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι ο χρόνος...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v