Marfin: Ανάγκη από καταλύτες έχει η αγορά

Καταλύτες χρειάζεται η αγορά προκειμένου να εισρεύσουν νέα κεφάλαια τα οποία και θα την οδηγήσουν σε υψηλότερα επίπεδα αναφέρει στο Weekly Report της η Marfin Analysis (9/8) όπου επίσης επισημαίνει πως τα αποτελέσματα εξαμήνου των Cosmote, Τρία Έψιλον, Τράπεζας Πειραιώς, ΕΛΠΕ και Hyatt θα αποτελέσουν βασικούς ρυθμιστές της τάσης.

Marfin: Ανάγκη από καταλύτες έχει η αγορά
Καταλύτες χρειάζεται η αγορά σύμφωνα με την Marfin Analysis, ενώ τα αποτελέσματα εξαμήνου των Cosmote, Coca – Cola Τρία Έψιλον, Τράπεζας Πειραιώς, ΕΛΠΕ και Hyatt θα αποτελέσουν βασικούς ρυθμιστές της τάσης.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή στο Weekly Report της με ημερομηνία 9 Αυγούστου 2004 είναι απαραίτητες ορισμένες ισχυρές θετικές εκπλήξεις οι οποίες θα την οδηγήσουν σε σημαντική ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεών της.

Σε αντίθετη περίπτωση, η Marfin Analysis εκτιμά πως δεν προβλέπει την είσοδο νέων κεφαλαίων στην αγορά, τα οποία και θα μπορούσαν βέβαια να την οδηγήσουν σε υψηλότερα επίπεδα.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως οι αυξημένες τιμές του πετρελαίου, αλλά και τα μακροοικονομικά στοιχεία σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι οι παράγοντες εκείνοι που καθορίζουν την τάση των αγορών.

Όσον αφορά στην εβδομάδα που πέρασε, η Marfin Analysis αναφέρει πως ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε απώλειες 1,2% με τον όγκο των συναλλαγών να κινείται χαμηλότερα από το όριο των 100 εκατ. ευρώ και συγκεκριμένα στα 90,9 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας πτώση 15,4% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο FTSE – 20 υποαπέδωσε λόγω των αυξημένων πιέσεων που παρουσιάστηκαν σε μετοχές του τραπεζικού κλάδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v