Μετριάζονται οι πιέσεις

Αφορά λίγους και η σημερινή συνεδρίαση οι οποίοι όμως, μετέρχονται μέσων, όπως το short στην Cosmote, για να μην πλήττουν. Ενδιαφέρουσα από τεχνικής πλευράς, η κίνηση σε Alpha, Εμπορική και Εθνική.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στα χέρια των λίγων, πλην όμως ειδικών έχει αφεθεί η αγορά. Αυτό συνεπάγεται λίγο πολύ, ό,τι καταγράφεται μέσω των τερματικών.

Ανοιχτές πωλήσεις από τα 13,22 έως τα 13,20 ευρώ στη μετοχή της Cosmote, με την τιμή να υποχωρεί κατά περίπου 1,05%.

Ο δανεισμός τίτλων στη μετοχή της Cosmote εμφανίζονταν στα περίπου 320.000 τεμάχια, στοιχείο που επιβεβαιώνει τη διάθεση για short, προφανώς με αφορμή την ανακοίνωση αύριο, των αποτελεσμάτων εξαμήνου.

Μεικτή εικόνα μεταξύ των τραπεζικών μετοχών, με τις χρηματιστηριακές να ακολουθούν επίσης, μεικτή τάση.

Για παράδειγμα, στη μετοχή της Εθνικής, μεταξύ 17,32-17,34 ευρώ εμφανίζονταν πωλητές από την πλευρά της Π&Κ Χρηματιστηριακής και αγοραστές από την Εθνική ΑΧΕ.

Ενδιαφέρον εμφανίζει η μετοχή της Εμπορικής, καθώς παρακολουθείται τεχνικά από τμήματα ανάλυσης ισχυρών ΑΧΕ. Θεωρούν πως ελάχιστη δυνατή τιμή, που προσφέρεται για αγορές είναι τα 16,3-16,5 ευρώ, με τη μετοχή όμως να αντιδρά την τελευταία ώρα στα 17,10 ευρώ (+0,83%).

Αναλυτές υποστηρίζουν πως εάν η μετοχή της Εμπορικής ”δώσει” αντίδραση προς τα 17,70 ευρώ μπορεί με καλύτερη συγκυρία, να ξεπεράσει και τα 18 ευρώ.

Στη μεσαία-χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση το τέμπο παραμένει περίπου το ίδιο, ενώ λόγω της προσυμφωνημένης συναλλαγής που πραγματοποιήθηκε στον ΟΛΠ, εμφανίζεται ενδιαφέρον στα 10,10 –10,20 ευρώ για τον τίτλο του Οργανισμού.

Ενδιαφέρουσα επίσης, η συνεχιζόμενη ταυτόσημη αντίδραση των μετοχών ΔΟΛ –Εθνικής Ακινήτων, αλλά και του Ιατρικού Αθηνών, με συναλλαγές στα 1,25-1,27 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v