Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Τιμή-στόχος τα 19,80 ευρώ από Marfin

Την τιμή-στόχο των 19,80 ευρώ και τη σύσταση ”outperform” διατηρεί η Marfin Analysis για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, όπως αναφέρει στο πρωινό της report (9/8), όπου παράλληλα επισημαίνει πως η αποτίμηση της μετοχής είναι λογική.

Εθνική: Τιμή-στόχος τα 19,80 ευρώ από Marfin
Την τιμή-στόχο των 19,80 ευρώ και τη σύσταση ”outperform” διατηρεί η Marfin Analysis για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, όπως αναφέρει στο πρωινό της report με ημερομηνία 9 Αυγούστου 2004.

Η χρηματιστηριακή αναφέρεται αφενός σε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας έχει ζητήσει από το Δημόσιο να αγοράσει το ποσοστό που κατέχει η ΔΕΚΑ με σκοπό την ακύρωση των μετοχών και αφετέρου επισημαίνει τη λογική αποτίμηση της μετοχής της Τράπεζας.

Αυτά τα δύο σε συνδυασμό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Marfin Analysis, ενδέχεται να προσελκύσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την απόκτηση του ποσοστού που κατέχει η ΔΕΚΑ, η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως το εν λόγω ενδεχόμενο αποτελεί θετική εξέλιξη για την Εθνική Τράπεζα, καθώς θα περιορίσει τη συμμετοχή του κράτους από τη μία, ενώ από την άλλη θα μειώσει τυχόν ανησυχίες που υπάρχουν όσον αφορά σε πιθανό placement των μετοχών που κατέχει η ΔΕΚΑ.

Η Marfin Analysis καταλήγει πως η ακύρωση των μετοχών θα βελτιώσει τους δείκτες αποτίμησης της Εθνικής Τράπεζας.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να αποκτήσει η Εθνική Τράπεζα το ποσοστό που κατέχει η ΔΕΚΑ, η Σίγμα Securities αναφέρει πως ανάλογη κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιάρθρωσης του ομίλου, που παράλληλα περιλαμβάνει και την αποεπένδυση από δραστηριότητες οι οποίες διαφοροποιούνται από το κύριο αντικείμενο της Τράπεζας (όπως Αστήρ και Ηρακλής).

Πάντως, η Σίγμα Securities εκτιμά πως το ενδεχόμενο να αποκτήσει η Εθνική Τράπεζα το ποσοστό που κατέχει η ΔΕΚΑ είναι περιορισμένο, τουλάχιστον μέχρι την υιοθέτηση των ΔΛΠ, αλλά και των νέων κανονισμών της Βασιλείας ΙΙ.

Από την πλευρά της η Eurobank Securities αναφέρει πως το εν λόγω σενάριο έχει αναπτυχθεί και στο παρελθόν και ως εκ τούτου δεν αποτελεί έκπληξη, ενώ συμπληρώνει πως οι εξελίξεις αναμένονται εντός του Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v