Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζα Πειραιώς: Εκτιμήσεις για μεγέθη 6μήνου

Αύξηση κατά 30% περίπου, σε ετήσια βάση, θα σημειώσουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη α΄ εξαμήνου της Τράπεζας Πειραιώς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις χρηματιστηριακών εταιριών, όπως παραθέτονται στα πρωινά report τους (9/8).

Τράπεζα Πειραιώς: Εκτιμήσεις για μεγέθη 6μήνου
Αύξηση κατά 30% περίπου, σε ετήσια βάση, θα σημειώσουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη α΄ εξαμήνου της Τράπεζας Πειραιώς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις χρηματιστηριακών εταιριών, όπως παραθέτονται στα πρωινά report τους (10-9/8).

Αναλυτικότερα, αύξηση 36,7% θα σημειώσουν τα καθαρά κέρδη α΄ εξαμήνου της Τράπεζας, τονίζει η Π&Κ στο πρωινό report της (10/08), προβλέποντας να ανέλθουν στα 74,42 εκατ. ευρώ, ενώ για τα προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας κέρδη εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 95,08 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, η Εθνική Χρηματιστηριακή στο πρωινό report της (9/8) εκτιμά ότι τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη α΄ εξαμήνου θα ενισχυθούν κατά 30%, ετησίως, διαμορφούμενα στα 71 εκατ. ευρώ, ενώ για τα καθαρά έσοδα από τόκους προβλέπεται να αυξηθούν κατά 16%, ετησίως, στα 212 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, η Σίγμα Χρηματιστηριακή, στο πρωινό report της (9/8) προβλέπει πως τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη α΄ εξαμήνου της Tράπεζας Πειραιώς θα αυξηθούν κατά 30,5% ετησίως, στα 71 εκατ. ευρώ.

Για τα καθαρά έσοδα από τόκους εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν κατά 15,3% ετησίως, ενώ για τα έσοδα από προμήθειες προβλέπεται να αυξηθούν κατά 26,7%, σε ετήσια βάση.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως με βάση το consensus του Reuters, τα καθαρά κέρδη α΄ εξαμήνου της τράπεζας προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 69,7 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 28% ετησίως.

Η EFG Eurobank στο πρωινό report της (9/8) επικαλείται το poll του Reuters, τονίζοντας ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους θα αυξηθούν κατά 20%, ετησίως, ενώ τα έσοδα από προμήθειες προβλέπεται να αυξηθούν κατά 30% ετησίως.

Εξάλλου, η Εγνατία Χρηματιστηριακή σε ειδική έκθεσή της (05/08) για την Τράπεζα Πειραιώς προβλέπει πως το α΄ εξάμηνο του 2004, θα παρουσιάσει αύξηση ενοποιημένων καθαρών κερδών της τάξεως του 30% ετησίως, στα 71 εκατ. ευρώ.

Στην έκθεση της Χρηματιστηριακής διατηρείται η σύστασή της (Hold), τίθεται τιμή στόχος τα 11 ευρώ, αλλά υπογραμμίζεται ότι κατόπιν της ανακοίνωσης των μεγεθών της, θα υπάρξει αναθεώρηση σύστασης και τιμής στόχου.

Παράλληλα, οι αναλυτές της Εγνατία ΑΧΕ εκτιμούν πως τα συνολικά λειτουργικά έξοδα της τράπεζας για το α΄ εξάμηνο θα ενισχυθούν κατά 7%, σε ετήσια βάση.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει αποτελέσματα α΄ εξαμήνου στις 10 Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v