Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ:Πτώση 53,7% στα κέρδη ”βλέπει” η ΕFG Eurobank

Πτώση 53,7% στα ενοποιημένα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ για το α΄ εξάμηνο προβλέπει η EFG Eurobank Xρηματιστηριακή σε σχετική έκθεσή της (6/8), ενώ διατηρεί την εκτίμησή της ”market perform” για τη μετοχή του. Παράλληλα, ”βλέπει” περαιτέρω αδυναμία για το τμήμα της εγχώριας σταθερής τηλεφωνίας του οργανισμού.

ΟΤΕ:Πτώση 53,7% στα κέρδη ”βλέπει” η ΕFG Eurobank
Πτώση 53,7% στα ενοποιημένα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ για το α΄ εξάμηνο προβλέπει η EFG Xρηματιστηριακή σε σχετική έκθεσή της (6/8), καθώς εκτιμά ότι τα μεγέθη του β΄ τριμήνου θα ακολουθήσουν την πτωτική πορεία του α΄ τριμήνου 2004.

Παράλληλα, η EFG Eurobank Xρηματιστηριακή διατηρεί την εκτίμησή της ”market perform” για τη μετοχή του οργανισμού, ενώ υιοθετεί ”ουδέτερη” στάση έναντι της μετοχής του ΟΤΕ.

H EFG Eurobank εκτιμά ότι τα ενοποιημένα έσοδα α΄ εξαμήνου του οργανισμού θα ανέλθουν στα 2.340 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 6,2% σε ετήσια βάση, ενώ για τα EBITDA του οργανισμού προβλέπεται ότι θα μειωθούν κατά 8,5% ετησίως, στα 845 εκατ. ευρώ, έναντι 924 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ο ΟΤΕ διαπραγματεύεται 13,5 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2004, τονίζει η ΕFG Eurobank.

Οι συντάκτες της έκθεσης προβλέπουν ”περαιτέρω αδυναμία” για το τμήμα της εγχώριας σταθερής τηλεφωνίας του οργανισμού, ενώ χαρακτηρίζουν ως αναποτελεσματικό το πρόγραμμα περικοπών κόστους του ΟΤΕ, δεδομένο που θα δημιουργήσει πιέσεις στα αποτελέσματά του, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τον νέο CEO του οργανισμού, η EFG Eurobank αναφέρει πως η παρουσία του γεννά ελπίδες για ”δομικές αναδιαρθρώσεις” και αυξάνει την εμπιστοσύνη της για ανάκαμψη του ΟΤΕ, όμως τονίζει ότι βραχυχρόνια δε ”βλέπει” σημαντικά περιθώρια βελτίωσης σε τομείς όπως ο περιορισμός του κόστους και η απόδοση των ξένων επενδύσεων.

Σημειώνεται ότι ο ΟΤΕ ανακοινώνει αποτελέσματα α΄ εξαμήνου στις 26 Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v