ΑΧΕ: Στα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου η προσοχή

Οι επιλεκτικές αγορές, η Εθνική Τράπεζα και τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου ορισμένων εταιριών είναι ικανά ώστε να διατηρήσουν κάποιο ενδιαφέρον στη χρηματιστηριακή αγορά, ενώ οι εξελίξεις γύρω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα κυριαρχήσουν τις ερχόμενες εβδομάδες.

ΑΧΕ: Στα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου η προσοχή
Τι εκτιμάται για σήμερα: Σημαντικές εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ πως θα είναι οι επιλεκτικές αγορές, προκειμένου η αγορά να κινηθεί με τάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα.

”Προσεκτικό” άνοιγμα σε όλες τις αγορές προβλέπει για σήμερα η Marfin Analysis, μετά την ανακοίνωση χειρότερων των αναμενόμενων στοιχείων στην Αμερική.

Παράλληλα, η Marfin Analysis αναφέρει πως οι φήμες αναφορικά με το ενδεχόμενο εξαγοράς του ποσοστού που κατέχει η ΔΕΚΑ στην Εθνική Τράπεζα από την ίδια την τράπεζα σε συνδυασμό με τα ”καλά” αποτελέσματα και τη λογική της αποτίμηση ενδέχεται να προσελκύσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Η Marfin Analysis επισημαίνει πως διατηρεί τη σύσταση ”outperform” για τη μετοχή της Εθνικής και την τιμή-στόχο των 19,80 ευρώ.

Η Σίγμα Securities εκτιμά πως οι εξελίξεις γύρω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα κυριαρχήσουν τις ερχόμενες εβδομάδες, επισημαίνοντας πως οι ειδήσεις από άλλα μέτωπα θα είναι πιθανόν περιορισμένες.

Επίσης, η Σίγμα Securities συμπληρώνει πως μόνο τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου που ανακοινώνουν οι εταιρίες είναι ικανά ώστε να διατηρήσουν κάποιο ενδιαφέρον στη χρηματιστηριακή αγορά.

Από την πλευρά της η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως η ψυχολογία αναμένεται να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, με τους φόβους για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις που θα έχουν οι υψηλές τιμές του πετρελαίου στα εταιρικά μεγέθη.

Σε ό,τι αφορά την εγχώρια αγορά, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως παρά το γεγονός ότι ένα ευρύ rebound στην παρούσα φάση είναι μάλλον απίθανο, δεδομένου ότι ορισμένες από τις πιέσεις προέρχονται από τον τραπεζικό κλάδο όπου οι αποτιμήσεις βρίσκονται σε ελκυστικά επίπεδα, δεν αποκλείεται σταθεροποίηση στα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Εξάλλου, η Omega Bank στο εβδομαδιαίο της report (6/8) αναφέρει πως στη νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα πρέπει να μελετηθεί η κίνηση του Γενικού Δείκτη σε σχέση με την πορεία των συναλλαγών.

Επίσης, συμπληρώνει πως θα πρέπει να δούμε τη συμπεριφορά του Δείκτη στο επίπεδο των 2.300 μονάδων, που ορίζει –όπως επισημαίνει– την πρώτη βραχυπρόθεσμη αντίσταση.

Ενδεχόμενη αποτυχία να υπερβεί η τιμή του Δείκτη την προαναφερθείσα αντίσταση θα έχει ως αποτέλεσμα να κινηθεί και πάλι πτωτικά έως το σημείο στήριξης των 2.260 μονάδων, συμπληρώνει η Omega Bank, που επισημαίνει πως η επόμενη στήριξη εντοπίζεται στην περιοχή των 2.220 μονάδων.

Η Omega Bank παράλληλα αναφέρει πως η αντιστροφή της βραχυπρόθεσμης πτωτικής τάσης θα επιτευχθεί μόνο με την άμεση ανοδική διάσπαση των 2.300 μονάδων, καθώς εκτιμά πως θα έχει αποτελέσει ένδειξη έναρξης ενός νέου βραχυπρόθεσμου ανοδικού κύκλου, που θα έχει ως πρώτο στόχο των περιοχή των 2.350 μονάδων.

Τι έγινε την Παρασκευή 6 Αυγούστου: Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την Παρασκευή αρκετά υψηλότερα από τα ενδο-συνεδριακά χαμηλά, καταγράφοντας απώλειες 0,29% και συγκεκριμένα στις 2.290 μονάδες, αναφέρει η Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως οι πωλήσεις που παρατηρήθηκαν κατά το άνοιγμα στις τράπεζες –και κυρίως στην Alpha Bank– απορροφήθηκαν σταδιακά.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v