Ο Τύπος της Δευτέρας

Οι δημόσιες επενδύσεις το 2005, η διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων, οι εκτιμήσεις του αντιπροέδρου της ΕΚΤ Λ. Παπαδήμου σχετικά με τις επιπτώσεις της ανόδου των τιμών του πετρελαίου στην Ευρωζώνη, αλλά και η εικόνα του τουρισμού λίγες ημέρες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Οι δημόσιες επενδύσεις το 2005, η διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων, οι εκτιμήσεις του αντιπροέδρου της ΕΚΤ Λ. Παπαδήμου σχετικά με τις επιπτώσεις της ανόδου των τιμών του πετρελαίου στην Ευρωζώνη, αλλά και η εικόνα του τουρισμού λίγες ημέρες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Δημόσιες Δαπάνες: Για δραστική μείωση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων το 2005 κάνει λόγο η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία θα επέλθει ”ψαλίδι” στις πρωτογενείς δαπάνες, ενώ οι φοροελαφρύνσεις θα γίνουν με το σταγονόμετρο.

Οικονομία: Συγκρατημένες αυξήσεις στα τιμολόγια αλλά και στους μισθούς συνιστά στις διοικήσεις των μη εισηγμένων στο Χ.Α. ΔΕΚΟ ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Παρά τη δραματική επιβράδυνση που παρουσιάζουν οι επενδύσεις στο β’ τρίμηνο του έτους, οι οικονομολόγοι διαβλέπουν ”μια δεκαετία υψηλής ανάπτυξης” για την ελληνική οικονομία, τονίζει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Διαχείριση Κονδυλίων: Στις πέντε πιο αφερέγγυες χώρες στη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων κατατάσσει την Ελλάδα ο απολογισμός του Γ΄ ΚΠΣ, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Ξένα Κεφάλαια: Οι δυνατότητες είναι τεράστιες και πρέπει να γίνουν άμεσα εκμεταλλεύσιμες τονίζει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που παράλληλα αναφέρει πως σύμφωνα με πληροφορίες συνολικά 620 πρόεδροι τραπεζών, διοικητές κεντρικών τραπεζών, διεθνών οργανισμών όπως το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα, fund managers αμερικανικών και δευτερευόντως ευρωπαϊκών οίκων, μεταξύ άλλων, έχουν προσκληθεί από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Ολυμπιακά Ακίνητα: Στο ”σφυρί” θα βγουν τα ολυμπιακά ακίνητα σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που σημειώνει πως το κόστος συντήρησης είναι δυσβάσταχτο και πως εξετάζονται τρόποι αξιοποίησής τους.

Πετρέλαιο: Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου θα έχει επιπτώσεις στην οικονομία της Ευρωζώνης, ωστόσο η όλη κατάσταση δεν θα είναι ίδια με εκείνη που δημιουργήθηκε από την πετρελαϊκή κρίση του 1973-1974 εκτιμά ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Λουκάς Παπαδήμος.

Εξάλλου, η Ημερησία σημειώνει πως χάρη στη συγκράτηση των μισθών, δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος διάχυσης των πληθωριστικών πιέσεων, εκτιμά ο Λουκάς Παπαδήμος.

Τουρισμός: Μια από τις χειρότερες χρονιές μοιάζει να ζει ο ελληνικός τουρισμός λίγες ημέρες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού οι κύριοι παράγοντες του κλάδου κάνουν λόγο για μείωση της τουριστικής κίνησης 8%-12% και για απώλεια εσόδων της τάξεως των 800 εκατ. ευρώ, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Έργα: Είναι γλυκιά η εκδίκηση της μακέτας, δήλωσε ο Κ. Λαλιώτης υπενθυμίζοντας όσα έλεγε η Ν.Δ. για τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, αναφέρει η Ελευθεροτυπία.

Εθνική Τράπεζα: Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας έχει ζητήσει από το Δημόσιο να της πωλήσει το 7,5% των μετοχών της που κατέχει η ΔΕΚΑ, τονίζει η Ημερησία.

Αλουμίνιον της Ελλάδος: Θέμα ημερών είναι η πώληση της Αλουμίνιον της Ελλάδος σύμφωνα με την Ημερησία, που επισημαίνει πως έως το τέλος Αυγούστου θεωρείται ότι θα έχει λήξει το θέμα.

ΕΡΓΑΣ: Το ποσό των 6,46 εκατ. ευρώ αντλεί μέσω αύξησης η ΕΡΓΑΣ αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως η αύξηση θα γίνει με διανομή δωρεάν μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v