Ποιος κοροϊδεύει ποιον;

Ετούτοι είναι επιχειρηματίες! Θέλουν τα κέρδη αποκλειστικά δικά τους και τις ζημιές κοινωνικοποιημένες! Τα δικά τους δικά τους και τα δικά μας δικά τους. Δεν υπάρχει ένας, έστω ένας, να τους δείξει την πόρτα της εξόδου; Αντί αυτού, δυστυχώς, διαπραγματεύονται ακόμη μαζί τους...

Ποιος κοροϊδεύει ποιον;
Ετούτοι είναι επιχειρηματίες! Θέλουν τα κέρδη αποκλειστικά δικά τους και τις ζημιές κοινωνικοποιημένες! Τα δικά τους δικά τους και τα δικά μας δικά τους.

Δεν υπάρχει ένας, έστω ένας, να τους δείξει την πόρτα της εξόδου; Αντί αυτού, δυστυχώς, διαπραγματεύονται ακόμη μαζί τους...

Ελπίζαμε σ’ ένα νέο ύφος εξουσίας. Ότι θα αφήναμε πίσω μας τα μικροπολιτικά παιγνίδια που στόχο έχουν να ”μετρούν” το πολιτικό κόστος, εκτοξεύοντας όλα τα λοιπά κόστη στα ύψη. Πολύ φοβόμαστε ότι διαψευδόμαστε...

Η οικονομία απαιτεί κάθαρση. Το χρηματιστήριο απαιτεί κάθαρση. Οι υγιείς δυνάμεις της αγοράς δεν έχουν να φοβηθούν κάτι από την αποκατάσταση των κανόνων δικαίου. Μόνο οι κλέφτες και οι ψεύτες ελπίζουν σε διαιώνιση του καθεστώτος της ασυδοσίας και της αδιαφάνειας.

Ετούτη είναι η τελευταία ευκαιρία της αγοράς, πριν βυθιστούμε στο χάος της ανυπαρξίας και της γενικής απαξίωσης. Δεν θα υπάρξει άλλη!

Η μεγάλη ”φούσκα” της Σοφοκλέους ήταν οι δήθεν νέοι ηγέτες της που ανέλαβαν να την οδηγήσουν το 1999 στον παράδεισο των υπεραξιών. Μόνο που αντί να δώσουν, πήραν! Κέρδισαν, κερδοσκοπώντας ασύστολα στις πλάτες εκατοντάδων χιλιάδων μικροεπενδυτών.

Με αυτούς, λοιπόν, θα διαπραγματευτούν; Κι αν ναι, ποιο είναι το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης; Διότι ο χαμένος δεν έχει κάτι για να διαπραγματευτεί. Ή τουλάχιστον αυτός είναι ο κανόνας που ισχύει για όλους εμάς τους υπόλοιπους.

Κι εμείς πιστέψαμε ότι οι κανόνες που ισχύουν για εμάς θα ισχύουν στο μέλλον για όλους. Μήπως σφάλαμε;

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v