Εισαγωγή πιέσεων στο Χ.Α.

Προβληματική η πορεία του Dax, στο χείλος της... στήριξης ο Γενικός Δείκτης, με τις διεθνείς αγορές να δοκιμάζονται για μια ακόμη συνεδρίαση. Συγκριτικά καλύτερη η πορεία της Σοφοκλέους, αλλά για πόσο;..

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τραγική η τεχνική εικόνα του Dax, καθώς υποχωρεί στη χαμηλή τιμή των 3.670 μονάδων (-1,5%). Από αυτή την προσέγγιση το μέχρι στιγμής

–0,75% του Γενικού Δείκτη εμφανίζεται σαφώς... προτιμότερο.

Με το πρόγραμμα αγοράς μετοχών της Alpha Bank να βρίσκεται σε εξέλιξη, διαμορφώνονται συναλλαγές 367.000 τεμαχίων (στις 13.50’), με την τιμή να κυμαίνεται στα 18,64 ευρώ (+0,32%).

Παρ’ ολ’ αυτά, ο FTSE-20 υποχωρεί κατά 0,42% έναντι -0,25% του Mid Cap 40 και –0,52% του Small Cap 80.

Στη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, μόλις 18 μετοχών η τιμή εμφανίζει κέρδη, με τις Χατζηιωάννου, Πλαστικά Θράκης, Μηχανική, Intracom Κατασκευές, Κυριακίδης, Δομική Κρήτης και Σαράντης να εμφανίζουν τις υψηλότερες απώλειες.

Αυξημένη εμπορευσιμότητα 315.000 και πλέον τεμαχίων για τη μετοχή της ΕΛΓΕΚΑ, η οποία κυμαίνεται στα 3 ευρώ. Η μετοχή της CosmΟΤΕ, η διοίκηση της οποίας θα ανακοινώσει αύριο αποτελέσματα εξαμήνου, υποχωρεί κατά 1,5% με σχετικά αυξημένη προσφορά στα 13,16 ευρώ.

Στη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση συνεχίζεται η ανοδική αντίδραση σε μετοχές εταιριών όπως οι Κλωνατέξ, Νάουσα, Fanco και Lannet.

Με τον Γενικό Δείκτη να προσεγγίζει και πάλι επικίνδυνα τις 2.269 μονάδες και τις ευρωπαϊκές αγορές να ”γονατίζουν”, αναζητείται ο αστάθμητος παράγοντας που θα μπορούσε να φέρει ”ανάσες”. Ειδάλλως, οι αγορές οδηγούνται προς την καταγραφή και νέας χαμηλής τιμής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v