Ο Τύπος της Τετάρτης

Η ρύθμιση των χρεών στο ΙΚΑ, η αύξηση των επιτοκίων της FED, οι εξελίξεις γύρω από τον όμιλο της Κλωνατέξ, αλλά και τα αποτελέσματα εξαμήνου της Τράπεζας Πειραιώς, της Cosmote και της Τρία Έψιλον είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Η ρύθμιση των χρεών στο ΙΚΑ, η αύξηση των επιτοκίων της FED, οι εξελίξεις γύρω από τον όμιλο της Κλωνατέξ, αλλά και τα αποτελέσματα εξαμήνου της Τράπεζας Πειραιώς, της Cosmote και της Τρία Έψιλον είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τετάρτης.

ΙΚΑ: Εντατικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής προανήγγειλαν χθες ο υπουργός Απασχόλησης κ. Παναγιωτόπουλος και ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Ι. Βαρθολομαίος.

Ειδικές ομάδες ελεγκτών, επιφορτισμένες με το έργο κυρίως του εσωτερικού ελέγχου στα καταστήματα του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας, του ΙΚΑ, θα κάνουν σύντομα αισθητή την παρουσία τους, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Πετρέλαιο: Η ταχύτατη επιδιόρθωση του αγωγού που μεταφέρει πετρέλαιο από τα κοιτάσματα του Νότιου Ιράκ στους τερματικούς σταθμούς του λιμανιού της Βασόρας έδωσε την αφορμή στους επενδυτές των διεθνών αγορών πετρελαίου να προχωρήσουν σε ρευστοποιήσεις κερδών, επισημαίνει το Βήμα.

Δημόσια Έργα: Τη μετάθεση για τον Σεπτέμβριο του χρόνου κατάθεσης στη Βουλή του σχεδίου νόμου σχετικά με το μειοδοτικό σύστημα ανάθεσης δημοσίων έργων ζητούν οι εργοληπτικές οργανώσεις σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο –αμέσως μετά την επανέναρξη λειτουργίας της Βουλής– μετατίθεται η κατάθεση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΧΩΔΕ για το ”μειοδοτικό σύστημα ανάθεσης δημοσίων έργων και συναφείς διατάξεις”, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, αναφέρει η Εξπρές.

FED: Ο πρόεδρος της FED Άλαν Γκρίνσπαν δεν έκανε την έκπληξη, σύμφωνα με Το Βήμα, που συμπληρώνει πως αύξησε όπως ήταν αναμενόμενο, κατά ένα τέταρτο της μονάδας, στο 1,50% τα επιτόκια του δολαρίου.

Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις: Έντονα ανήσυχος εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής για τη μετα-ολυμπιακή ”τύχη” των αθλητικών εγκαταστάσεων, οι οποίες θα φιλοξενούν από μεθαύριο τους Αγώνες της Αθήνας, λόγω του υπέρογκου κόστους συντήρησης και λειτουργίας τους, τονίζει το Κέρδος.

Β. Ελλάδα: Για χρεοκοπία βιομηχανίας ενδυμάτων στη Β. Ελλάδα κάνει λόγο η Ημερησία, που αναφέρει πως η εν λόγω εταιρία έχει υποβάλει αίτηση εισαγωγής στο Χ.Α. αλλά δεν πρόλαβε να εισαχθεί.

Τράπεζες: Μικτή εικόνα παρουσιάζουν οι τράπεζες σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που επισημαίνει πως οι Γενική και Αγροτική αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Αγροτική: Μέσω μιας Α.Ε., αλλά και δεκαπέντε ακόμη πρακτορείων με τη μορφή ΕΠΕ πραγματοποιούνται οι παράνομες δραστηριότητες στελεχών και υπαλλήλων της Αγροτικής Ασφαλιστικής αναφέρει η Καθημερινή.

Η Ημερησία επισημαίνει πως ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody’s προειδοποιεί την Αγροτική Τράπεζα για υποβάθμιση.

Κλωστήρια Ναούσης: Η εξασφάλιση της πρώτης ύλης με κεφάλαια των βασικών μετόχων της Κλωστήρια Ναούσης φαίνεται ότι θα παίξει καταλυτικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις του ομίλου Κλωνατέξ με τις πιστώτριες τράπεζες ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή και στο θέμα της αναδιάρθρωσης των δανείων, τονίζει Το Βήμα.

Εκπρόσωποι των πέντε τραπεζών (Εθνικής, Εμπορικής, Αγροτικής, Alpha και Eurobank) συναντήθηκαν χθες το απόγευμα και συζήτησαν τις αντιπροτάσεις του ομίλου Κλωνατέξ, αναφέρει το Κέρδος, ενώ η Ημερησία συμπληρώνει πως σήμερα αναμένεται να επέλθει η συμφωνία με τις τράπεζες.

ΔΕΠΑ: Αίτημα συμμετοχής στις διαπραγματεύσεις για την πώληση του 35% στην ισπανική Gas Natural υπέβαλε η διοίκηση των ΕΛΠΕ στον υπουργό Οικονομίας, προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του ομίλου ως μετόχου στην υπό πώληση εταιρία, αναφέρει η Καθημερινή.

Ασπίς Πρόνοια: Αύξηση κεφαλαίων θα πραγματοποιήσει η Aspis Πρόνοια σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που σημειώνει πως η εταιρία θα εκδώσει 31,42 εκατ. μετοχές στην τιμή των 0,70 ευρώ.

Αποτελέσματα Εξαμήνου: Στα αποτελέσματα εξαμήνου της Cosmote, της Τράπεζας Πειραιώς, που κατέγραψε ρεκόρ κερδών, της Coca – Cola Τρία Έψιλον, αλλά και της Γενικής Τράπεζας αναφέρονται τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v