Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cosmote: Υψηλότερα θέτει τον πήχη η CSFB

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Cosmote στα 15 ευρώ από τα 13,5 ευρώ, με παράλληλη αναβάθμιση της σύστασης σε ”outperform” προχώρησε η CSFB, η οποία ταυτόχρονα αύξησε και τις προβλέψεις της, στο ημερήσιο report της (11/8). Τιμές-στόχοι και συστάσεις από Smith Barney (Buy - 15,5 ευρώ) Π&Κ, Marfin και Σίγμα.

Cosmote: Υψηλότερα θέτει τον πήχη η CSFB
Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Cosmote στα 15 ευρώ από τα 13,5 ευρώ, με παράλληλη αναβάθμιση της σύστασης σε ”outperform” προχώρησε η CSFB, ενώ η Smith Barney αύξησε την αξιολόγηση της Cosmote σε ”buy” από ”hold”, και την τιμή-στόχο στα 15,5 από 14,5 ευρώ.

Όπως αναφέρει ο ξένος οίκος στο ημερήσιο report του με ημερομηνία 11 Αυγούστου 2004, αύξησε ταυτόχρονα και τις προβλέψεις του όσον αφορά στα μεγέθη της Cosmote.

Εξάλλου, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στη Καθημερινή της Ενημέρωση με ημερομηνία 11 Αυγούστου 2004 αναφέρει πως διατηρεί την τιμή-στόχο των 14,8 ευρώ και τη σύσταση ”overweight” για τη μετοχή της Cosmote, ενώ συμπληρώνει πως θα προχωρήσει σε μερικές προσαρμογές των προβλέψεών της.

Από την πλευρά της η Marfin Analysis αναφέρει πως και εκείνη διατηρεί την τιμή-στόχο που έχει θέσει για τη μετοχή της Cosmote, στα 15,10 ευρώ, με τη σύσταση ”outperform”, ενώ ”θετική” εμφανίζεται και η Σίγμα Securities, που σημειώνει πως διατηρεί την τιμή-στόχο των 15,7 ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την CSFB, η Cosmote αύξησε τις προβλέψεις της για τα έσοδα του 2004 υψηλότερα του 15% και συγκεκριμένα στα 18%-20%, διατηρώντας ωστόσο τις εκτιμήσεις για αύξηση της τάξεως του 43% στο περιθώριο EBITDA, με το περιθώριο καθαρού κέρδους να διαμορφώνεται στο 19%.

Επίσης, ο ξένος οίκος συμπληρώνει πως για το 2005 η διοίκηση της Cosmote ανέφερε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης των εσόδων, των EBITDA, αλλά και των καθαρών κερδών θα είναι μονοψήφιος, ενώ όσον αφορά στις κεφαλαιουχικές δαπάνες εκτιμάται πως θα διατηρηθούν στα 220 εκατ. ευρώ για το 2004 και υπολογίζονται στα περίπου 160 εκατ. ευρώ για το 2005.

Η CSFB συμπληρώνει πως αύξησε τις προβλέψεις της για τα έσοδα τόσο του 2004 όσο και του 2005, αλλά και τις εκτιμήσεις της όσον αφορά στα EBITDA και στα καθαρά κέρδη, ενώ επισημαίνει πως με βάση τις προβλέψεις της ο καθαρός δανεισμός της Cosmote στο 2004 θα διαμορφωθεί στα 32,2 εκατ. ευρώ.

Ο ξένος οίκος καταλήγει πως κατά την άποψή του η Cosmote έχει τη δυνατότητα είτε να διανείμει προμέρισμα είτε να προχωρήσει στην αγορά ιδίων μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v