Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Θετικά σχόλια από διεθνείς οίκους, ΑΧΕ

Σε προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψεών τους για τα μεγέθη της Τράπεζας Πειραιώς θα προχωρήσουν οι Εθνική, Π&Κ, Eurocorp, και Marfin, μετά τη ”θετική έκπληξη” που παρουσίασε η Τράπεζα στο εξάμηνο. Τιμή-στόχο τα 12,5 ευρώ θέτει η JP Morgan, τα 13 ευρώ ”βλέπει” η UBS, σε αναβάθμιση της σύστασης προχώρησε η Εγνατία.

Πειραιώς: Θετικά σχόλια από διεθνείς οίκους, ΑΧΕ
Την ικανοποιήσή τους για τα υψηλότερα του αναμενόμενου κέρδη που ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς στο πρώτο εξάμηνο του 2004 εκφράζουν οι Εθνική, Π&Κ, Eurocorp και Marfin που αφενός αποδίδουν τη θετική έκπληξη των κερδών κυρίως στα έκτακτα έσοδα και στα έσοδα από χρηματοοικονομικές συναλλαγές, ενώ παράλληλα σημειώνουν πως θα προχωρήσουν σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών τους.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση τόσο της JP Morgan όσο και της UBS, ενώ σε αναβάθμιση της σύστασης προχώρησε η Εγνατία ΑΧΕ.

Ειδικότερα, ”δυνατά” χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου της Τράπεζας Πειραιώς η JP Morgan, ενώ διατηρεί τη σύσταση ”overweight” και θέτει τιμή-στόχο τα 12,5 ευρώ, σύμφωνα με τηλεγράφημα του DowJones.

Η JP Morgan, σύμφωνα με το τηλεγράφημα, αναθεωρεί στα 0,91 ευρώ (από 0,89 ευρώ) τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας το 2005.

Από την πλευρά της, η UBS σε ανάλυσή της με ημερομηνία 10 Αυγούστου 2004, αναφέρει πως διατηρεί την τιμή-στόχο των 13 ευρώ και τη σύσταση ”buy 2” για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς.

Ο ελβετικός οίκος αναφέρει επίσης πως η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει από τα πλέον αναπτυσσόμενα δίκτυα σε μια από τις γοργά αναπτυσσόμενες αγορές της Ευρώπης, ενώ συμπληρώνει πως ο ρυθμός αύξησης των κερδών αναμένεται να διατηρηθεί μέσω της συνεχιζόμενης ανάπτυξης του δικτύου των καταστημάτων της, αλλά και του περιορισμού του κόστους.

Επίσης, η Εγνατία ΑΧΕ προχώρησε σε αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς σε ”accumulate” από ”hold” σε ανάλυσή της με ημερομηνία 11 Αυγούστου, διατηρώντας αμετάβλητη την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Τράπεζας στα 11 ευρώ.

Όπως εξηγεί η χρηματιστηριακή η αναβάθμιση της σύστασης είναι αποτέλεσμα της πρόσφατης υποαπόδοσης της μετοχής της Τράπεζας.

Επίσης, η Εγνατία ΑΧΕ επισημαίνει πως προχώρησε σε οριακές αναπροσαρμογές των προβλέψεών της για τα μεγέθη της Πειραιώς.

Σε αυτό το πλαίσιο, εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη του ομίλου για το 2004 θα καταγράψουν αύξηση 34% διαμορφούμενα στα 135,7 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2005 προβλέπει αύξηση της τάξεως του 15% στα 155,8 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα από τις βασικές τραπεζικές δραστηριότητες σύμφωνα με τις προβλέψεις της χρηματιστηριακής θα καταγράψουν σημαντική αύξηση 81% στο 2004, στο πλαίσιο της ωρίμανσης αφενός του υφιστάμενου δικτύου καταστημάτων και αφετέρου της αύξησης της παραγωγικότητας του δικτύου.

Παράλληλα, η Π&Κ διατηρεί τη σύστασή της ”EqualWeight”, τονίζει όμως πως υπό συνθήκες μια θετική αντίδραση δεν πρέπει να αποκλειστεί.



Επιπλέον, η Π&Κ υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, την ”ικανοποίησή” της για την πιστωτική επέκταση της τράπεζας, ενώ διαπιστώνει την κύρια αδυναμία των μεγεθών της Τράπεζας στους μέτριους ρυθμούς αύξησης των δανείων στη λιανική.

Η Marfin Analysis επισημαίνει πως θα ”προσαρμόσει ανάλογα” τις εκτιμήσεις για την Τράπεζα Πειραιώς, ενώ ”στέκεται” στα θετικά αποτελέσματα της και ειδικότερα, στην ενίσχυση της οργανικής κερδοφορίας.

Ταυτόχρονα, η Εθνική Χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει ”καλά” τα αποτελέσματα της Τράπεζας, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί, μεταξύ άλλων, στο δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων (3,85%), αλλά και στα καθαρά έσοδα από τόκους.

Παράλληλα, η Eurocorp ΑΧΕ αναφέρει πως θα προχωρήσει σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για τα έσοδα από χρηματοοικονομικές συναλλαγές της τράπεζας το 2004, ενώ τονίζει πως δεν θα μεταβάλει τιμή-στόχο (11 ευρώ) και σύσταση (Add).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v