Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Της... Κορέας στον ΟΤΕ;

Σε μεγάλο βαθμό αδικαιολόγητες, αν όχι αψυχολόγητες, ήταν οι χθεσινές επιθετικές πωλήσεις στη μετοχή του ΟΤΕ. Είπαμε, αλλά όχι κι έτσι. Στον FTSE-20 υπάρχουν μετοχές που μπορεί να εξισορροπήσουν την πτωτική διάθεση. Ενεργό το ενδιαφέρον και στα μεσαία.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Από τη μετοχή που πιέστηκε σε μεγάλο βαθμό αδικαιολόγητα χθες, του ΟΤΕ, θα εξαρτηθεί το αν θα συντηρηθεί ο FTSE-20 μεταξύ 1.195-1.200 μονάδων.

Ούτως ή άλλως η εικόνα της συγκεκριμένης κατηγορίας μετοχών εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, καθώς ενδεχόμενη υποχώρηση του FTSE-20 χαμηλότερα των 1.200 ”ανοίγει την όρεξη” για ενίσχυση των θέσεων πώλησης προς τις 1.180 μονάδες.

Υπάρχουν βέβαια, σημειώνουν αναλυτές, οι εφεδρείες των Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς και ενδεχομένως της Εθνικής και της Εμπορικής. Άλλωστε, μικρές ”στηρίξεις” δέχεται αυτή την περίοδο ο FTSE-20 από την ανοδική πορεία μετοχών της δεύτερης γραμμής, με ενδεικτική την περίπτωση των Cosmote, Motor Oil, Τιτάν, Βιοχάλκο, και βεβαίως του ΟΠΑΠ.

Κατά συνέπεια είναι πρώιμο να εκτιμηθεί πως η στήριξη των 1.200 μονάδων ”χάνεται”, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη βραχυπρόθεσμη τάση.

Δεδομένης της απουσίας ισχυρών εντολών αγοράς από την πλευρά των ξένων, θα ήταν πιθανή μια ήπιων τόνων –και σε μεγάλο βαθμό- ελεγχόμενη διολίσθηση ορισμένων μετοχών εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης, χωρίς να διαταράσσεται η συνολικότερη συμπεριφορά της αγοράς.

Αυτό γιατί –θα συνεχίσουμε να επιμένουμε- υπάρχει ρευστότητα και ενδιαφέρον για αρκετές μετοχές εταιριών του ΜΚ 40 και του SC 80, χωρίς να αναφερόμαστε βεβαίως μόνο στο βραχυπρόθεσμο ”παιχνίδι” που εδώ και εβδομάδες -με την ανοχή (;) των πιστωτριών τραπεζών και των εποπτικών αρχών- έχει στηθεί γύρω από την Κλωνατέξ.

Μετοχές εταιριών όπως οι Albio, Εθνική Ακινήτων, Βάρδας, Intertech, Newsphone, Εθνική Ασφαλιστική, Σαράντης, Κορασίδης, Μυτιληναίος, Kleeman και αρκετές ακόμη μπορεί να παραμείνουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αυτής της κατηγορίας.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v