Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Στις μετα-ολυμπιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, στο νέο νομοσχέδιο για την ανάθεση των δημόσιων έργων, στις εκπρόθεσμες δηλώσεις φόρου, στην επιβολή προστίμου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προς την Domus, αλλά και στο χθεσινό μπλακ άουτ της ΕΡΤ αναφέρεται ο Τύπος της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Στις μετα-ολυμπιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, στο νέο νομοσχέδιο για την ανάθεση των δημόσιων έργων, στις εκπρόθεσμες δηλώσεις φόρου, στην επιβολή προστίμου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προς την Domus, αλλά και στο χθεσινό μπλακ άουτ της ΕΡΤ αναφέρεται ο Τύπος της Πέμπτης.

Τράπεζα της Ελλάδος: Η ανάγκη λήψης μέτρων που θα ανακόψουν την αρνητική πορεία των δημοσιονομικών ανοιγμάτων αναδεικνύεται σε κεντρική υπόδειξη της ενδιάμεσης έκθεσης για την ελληνική οικονομία που θα καταθέσει τον Οκτώβριο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Ν. Γκαργκάνας, αναφέρει η Καθημερινή.

Αλογοσκούφης: Συνάντηση με την ηγεσία του μεγάλου διεθνούς οργανισμού διαχείρισης κεφαλαίων Fidelity είχε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης σύμφωνα με την Καθημερινή, που κάνει λόγο για ”Ολυμπιακά ραντεβού” του υπουργού Οικονομίας, ενώ συμπληρώνει πως για μετά τις επόμενες εκλογές παραπέμπει τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος ο κ. Αλογοσκούφης.

Σε δημοσιονομική εξυγίανση με την προώθηση των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών παρά το γεγονός ότι πολλές φορές είναι πολιτικά δυσάρεστες, καθώς και σε αντιμετώπιση των ελλειμμάτων θα προχωρήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις εντολές που έχει λάβει από τις εκλογές, επεσήμανε χθες ο υπουργός Οικονομίας κατά τα εγκαίνια στην Τράπεζα της Ελλάδος της έκθεσης για τα χαρτονομίσματα του ευρώ, επισημαίνει η Εξπρές.

Παπαδήμος: Έμμεση σύσταση και προς την Αθήνα απηύθυνε ο υποδιοικητής της ΕΚΤ κ. Λουκάς Παπαδήμος αναφέρει η Ημερησία, που επισημαίνει πως ο κ. Παπαδήμος συνέστησε στην κυβέρνηση να τολμήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές.

Ελληνική Οικονομία: Δυο εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας προκάλεσαν αντιφατικά αισθήματα, αναφέρει Το Βήμα, που συμπληρώνει πως Alpha Bank και Citigroup προβλέπουν ρυθμό ανάπτυξης 4% έως το τέλος του έτους, αλλά και διεύρυνση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων.

Δημόσια Έργα: Καμία παράταση δεν θα δοθεί για τον μαθηματικό τύπο αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που επισημαίνει πως ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς ήταν κατηγορηματικός όσον αφορά στο εν λόγω θέμα.

Το Κέρδος σημειώνει πως στις 20 Αυγούστου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση το σχέδιο νόμου με το οποίο καταργείται ο μαθηματικός τύπος και καθιερώνεται το σύστημα μειοδοτικού διαγωνισμού στην ανάθεση των δημόσιων έργων.

Φορολογία: Η διεύρυνση του ελλείμματος τόσο για το 2003 όσο και για το 2004 σε επίπεδα άνω του 4% του ΑΕΠ αναγκάζει την κυβέρνηση να περιορίσει το ύψος των φορολογικών ελαφρύνσεων και να το μεταθέσει στα επόμενα έτη.

Φορολογούμενοι και επιχειρήσεις οι οποίες δεν έχουν υποβάλει δήλωση ή έχουν υποβάλει ανακριβή ή ελλιπή δήλωση για την καταβολή ή μη των φόρων, τελών ή εισφορών υπέρ του Δημοσίου, έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν στον προϊστάμενο της αρμόδιας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας έως την 31η Αυγούστου αρχική ή συμπληρωματική ή τροποποιητική δήλωση φορολογίας εισοδήματος.

Ξένες Επενδύσεις: Την ελίτ του παγκόσμιου επιχειρηματικού γίγνεσθαι υποδέχεται σήμερα η χώρα μας με την ενεργοποίηση του περίφημου Athens Business Club, τα εγκαίνια του οποίου πραγματοποιεί ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, επισημαίνει το Κέρδος, που συμπληρώνει πως απώτερος σκοπός είναι η ανάδειξη της Ελλάδας ως χώρας προορισμού για εμπόριο, επενδύσεις και τουρισμό, αλλά και η σύναψη εμπορικών και επενδυτικών συμφωνιών με ξένους επιχειρηματίες.

Τράπεζες: Συγχωνεύσεις τραπεζών προβλέπει σε ανάλυσή της η Kantor αναφέρει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως τα πιστωτικά ιδρύματα θα αντιμετωπίσουν αυξημένες προβλέψεις.

ΕΡΤ: Σε φιάσκο κατέληξε η πρεμιέρα της ΕΡΤ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς σημειώθηκε 25άλεπτο μπλακ άουτ στη μετάδοση του ποδοσφαιρικού αγώνα Ελλάδας – Κορέας, τονίζουν Τα Νέα, που συμπληρώνουν πως οι κ. Αγγ. Στάγκος και Γ. Τζ. Καλημέρης έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους.

Ολυμπιακές Αερογραμμές: Με φορολογικά χρέη 3,5 δισ. δρχ. πετούν οι Ολυμπιακές Αερογραμμές τονίζει η Καθημερινή.

Εθνική: Οι αγορές Τσεχίας και Ουγγαρίας είναι στο επίκεντρο της Εθνικής σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως η Τράπεζα αναδιαρθρώνει τις δραστηριότητές της στο εξωτερικό και εξετάζει νέα ανοίγματα.

Αγροτική: Για πρόγραμμα εξυγίανσης στην Αγροτική κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία θα πραγματοποιηθεί αύξηση κεφαλαίου ύψους 270-300 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με την Ημερησία στόχος της τράπεζας είναι η βελτίωση της κεφαλαιακής επάρκειάς της.

Κλωνατέξ: Κοντά σε συμφωνία με τις τράπεζες βρίσκεται ο όμιλος Λαναρά αναφέρει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως ο πρόεδρος του ομίλου θα συμμετάσχει στη διάσωση με πώληση πλοίου και αύξηση κεφαλαίου.

Datamedia: Στην υποβολή αιτήματος για την υπαγωγή στο άρθρο 4 του Ν. 1892/20 -πτώχευση υπό προϋποθέσεις– προχωρά η διοίκηση της Datamedia μετά από σχετική απόφαση των μετόχων της, αναφέρει το Κέρδος.

Domus: Το πρόστιμο που επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην επενδυτική Domus για χειραγώγηση της μετοχής της απασχολεί τον Τύπο της Πέμπτης.

Αποτελέσματα Εξαμήνου: Στα μεγέθη πρώτου εξαμήνου των Ελληνικών Πετρελαίων, Hyatt και Plias αναφέρονται τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v