Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκλίνουν οι κεφαλαιοποιήσεις ΟΤΕ - Cosmote!

Μόλις 300 εκατ. ευρώ χωρίζουν πλέον την κεφαλαιοποίηση του ΟΤΕ από τη θυγατρική του Cosmote, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχει με περίπου 60%. Στην περίπτωση του ΟΤΕ δυστυχώς ισχύει το... αμίμητο ”χαίρε βάθος αμέτρητον”. Και όμως, η Morgan Stanley επιμένει θετικά για τα 11,6 ευρώ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μόνο στη μετοχή του ΟΤΕ υπάρχει εμπορευσιμότητα και ενδιαφέρον. Με συναλλαγές περισσότερες των 500.000 τεμαχίων την πρώτη ώρα, ο πολύπαθος τίτλος του Οργανισμού δικαιολογημένα βρίσκεται στο επίκεντρο.

Δυστυχώς και αυτή τη φορά αρνητικά, με την τιμή να υποχωρεί προς τα 9,46 ευρώ και τους πωλητές να επιμένουν επιθετικά, δύο λεπτά υψηλότερα, στα 9,48. Ενδεικτικά αναφέρεται πως οι εντολές πώλησης είναι τουλάχιστον διπλάσιες των εντολών αγοράς, κάτι που επιβεβαιώνει την επιθετικότητα όσων ρευστοποιούν.

Στην περίπτωση του ΟΤΕ φαίνεται πως οι πωλήσεις, λόγω της επικείμενης αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI, δεν ολοκληρώθηκαν χθες.

Το απογοητευτικό στην υπόθεση είναι πως η μετοχή παρά την πρωτοφανή απαξίωση που γνωρίζει (η κεφαλαιοποίηση του Οργανισμού περιορίζεται πλέον στα 4,6 δισ. ευρώ, μόλις 300 εκατ. ευρώ περισσότερα από αυτήν της θυγατρικής), εμφανίζει εικόνα πρωτοφανούς εγκατάλειψης.

Από τις υπόλοιπες μετοχές του FTSE 20, συνεχίζεται η ανοδική πορεία προς τα 8 ευρώ της Motor Oil, η σταθεροποίηση του ΟΠΑΠ στα 15,88 ευρώ και η προσπάθεια της Εθνικής να κρατηθεί στα 17 ευρώ.

Η μετοχή της Cosmote παραμένει σε μακροπρόθεσμα ανοδικό κανάλι, καθώς με αύξηση των συναλλαγών ανακάμπτει από τη χαμηλότερη τιμή των 13,8 ευρώ προς τα 13,2 ευρώ, με αυξανόμενο αγοραστικό ενδιαφέρον.

Χρήζει επίσης αναφοράς η υπεραπόδοση που και σήμερα εμφανίζει η μεσαία και ειδικότερα η χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση (SC 80 με 0,04%) έναντι του FTSE 20 (0,14%).

Στη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, το βραχυπρόθεσμο ”παιχνίδι” συντηρείται από το θετικό κλίμα που λέγεται ότι επικρατεί μεταξύ πιστωτριών τραπεζών και Κλωνατέξ, επιδρώντας ευεργετικά στο σύνολο των θυγατρικών εταιριών του ομίλου.

Αυξημένη εμπορευσιμότητα εμφανίζει στα 0,94% η μετοχή της Ιντρακάτ, στα 1,20 ευρώ της Sex Form, στα 2,54 ευρώ της Newsphone, στα 3,20 ευρώ της Ελληνικής Τεχνοδομικής, ωστόσο δεν λείπει η Εθνική Ακινήτων στα 3,40 ευρώ, ο από τεχνικής πλευράς δίδυμος τίτλος του ΔΟΛ στα 3,38 ευρώ, οι Τεχνική Ολυμπιακή, Σιδενόρ, Ελβάλ, Χαλκόρ, ΟΛΠ, Πλαστικά Θράκης, και αρκετών ακόμη.

Στο περίπου 1 προς 1 η σχέση ανοδικών/πτωτικές μετοχές, σε μια ακόμη άνευρη και αδιάφορη συνεδρίαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v