Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Η πώληση του 8,2% των ΕΛΠΕ στον όμιλο Λάτση, ο απόηχος των δηλώσεων του κ. Βουρλούμη, οι προσφορές για το ΑτΕ, το ζήτημα του προϋπολογισμού και της φορολογίας, αλλά και το πετρέλαιο αποτελούν μερικά από τα θέματα που πρωτοστατούν στον Τύπο της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Eλληνικά Πετρέλαια: Στον όμιλο Λάτση το 32,8% των ΕΛΠΕ αναφέρει η ”Καθημερινή”, επισημαίνοντας πως η πώληση μετοχών σε έτερο επενδυτή θα ήταν αδύνατη χωρίς την παραχώρηση επιπλέον δικαιωμάτων στη διοίκηση της εταιρίας.

Για το ίδιο ζήτημα το ”Βήμα” τονίζει ότι ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα η στρατηγική συμφωνία, ενώ κυρίαρχο στα ΕΛΠΕ χαρακτηρίζουν τον όμιλο Λάτση ”Τα Νέα”.

ΟΤΕ: Ηλεκτροσόκ στον ΟΤΕ αναφέρει το ”Κέρδος”, υποστηρίζοντας πως η διοίκηση του οργανισμού προωθεί την άρση της μονιμότητας των νεοπροσλαμβανόμενων.

Η ”Καθημερινή” επισημαίνει την κυβερνητική δυσαρέσκεια για τον ΟΤΕ, ενώ τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων στις προαναγγελίες Βουρλούμη τονίζει το ”Βήμα”.

Δημόσιο – Φορολογία: Σωτηρία για το Δημόσιο τα έσοδα φοροϋποθέσεων αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”, συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση στοχεύει στην είσπραξη του 10% από το συνολικό ποσό των πρόσθετων φόρων ύψους 4 δισ. ευρώ.

Το ίδιο θέμα ”απασχολεί” και την ”Εξπρές”, που τονίζει την ανάσα 400 εκατ. ευρώ στα έσοδα με τις ρυθμίσεις. Η ”Ημερησία” χαρακτηρίζει σωσίβιο τα 400 εκατ. ευρώ από τις εκκρεμείς, τονίζοντας την ”ελπίδες” που εναποθέτει η κυβέρνηση στα έκτακτα έσοδα.

ΑτΕ: Τις τρεις προσφορές για το Αλουμίνιον της Ελλάδος υπογραμμίζει η ”Καθημερινή”, συμπληρώνοντας τα ονόματα του ομίλου Μυτιληναίου, της S&B και της πολυεθνικής Glencore.

Προϋπολογισμός: Με βάρη αρχίζει ο ”μαραθώνιος” για τον νέο προϋπολογισμό υποστηρίζει το ”Βήμα”, αναφέροντας ότι ξεπέρασε τα 187 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος.

ΣΕΒ: Στήριγμα σε σειρά κλάδων αποτελούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες αναφέρει το ”Κέρδος”, αποδίδοντας τη δήλωση στον πρόεδρο του ΣΕΒ, Οδ. Κυριακόπουλο.

Για το ίδιο ζήτημα η ”Ημερησία” αναφέρει την πρόσκληση του ΣΕΒ στους ξένες επενδυτές, ενώ η ”Καθημερινή” τονίζει την έκκληση για επενδύσεις που απηύθυνε ο κ. Κυριακόπουλος.

Αγροτική Ασφαλιστική: Δύο σε πειθαρχικό αναφέρει η ”Καθημερινή”, τονίζοντας την παραπομπή δύο υπαλλήλων της εταιρίας στο πειθαρχικό και την ανάληψη των καθηκόντων του προέδρου του πειθαρχικού συμβουλίου από τον κ. Μηλιάκο, ενώ για θύελλα αλλαγών ”γράφει” η ”Ναυτεμπορική”.

Κλωστηρια Ναούσης: Συνεχίζεται το παζάρι με τις τράπεζες τονίζει το ”Βήμα”, ενώ σήμερα αναμένει η ”Ημερησία” το σχέδιο για Λαναρά.

Γ΄ ΚΠΣ: Υπογεγραμμένο το 46% των συμβάσεων του Γ΄ ΚΠΣ τονίζει η ”Ελευθεροτυπία”, ενώ η ”Ναυτεμπορική” αναφέρει ότι στενεύουν τα περιθώρια με τους νόμους του Γ΄ ΚΠΣ.

Πετρέλαιο: Έπεσε από τα 46 δολάρια τονίζει ο ”Ελεύθερος Τύπος”, ενώ το ”Χρηματιστήριο” σχολιάζει την ουρά για λιβυκό και ιρακινό πετρέλαιο, τονίζοντας ότι οι δύο χώρες επισπεύδουν το άνοιγμα των αγορών τους σε ξένες επενδύσεις.

Τροχάδην το πετρέλαιο προς τα 50 δολάρια αναφέρει το ”Κέρδος”.

Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου: Περιζήτητη η θέση του προέδρου του Χ.Α. αναφέρει το ”Βήμα”, τονίζοντας ότι περισσότεροι από 50 μάνατζερ κατέθεσαν τα βιογραφικά τους στην PwC.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v