Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλάζει το τοπίο για τη μετοχή ΟΤΕ;

Η επιμονή των ξένων, ειδικότερα της Morgan Stanley, και η σκληρή γλώσσα της διοίκησης του ΟΤΕ ανασυνθέτουν –τουλάχιστον χρηματιστηριακά- την εικόνα του Οργανισμού. Ενθαρρυντική ένδειξη η σύμφωνα με την εκτίμηση χρηματιστών ολοκλήρωση ρευστοποιήσεων από την πλευρά δύο ξένων χαρτοφυλακίων, ειδικότερα όμως των Αμερικανών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οι πρώτες εντολές αγοράς για τη μετοχή του ΟΤΕ δίνονται στο ακουστικό των ισχυρών χρηματιστηριακών.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωνε στέλεχος κορυφαίας ΑΧΕ, ”σε αυτή τη φάση έχει ολοκληρωθεί η ρευστοποίηση θέσεων δύο ξένων χαρτοφυλακίων, με το σημαντικότερο όλων να φαίνεται πως σταματούν οι πωλήσεις από την πέρα του Ατλαντικού πλευρά”.

Στη μετοχή του ΟΤΕ υπάρχει σταθερή εντολή αγοράς από χθες στα 9,40 ευρώ, που σχετίζεται με τη δεύτερη επίμονη επισήμανση της Morgan Stanley για το περιθώριο αντίδρασης της μετοχής του Οργανισμού.

Είναι χαρακτηριστικό πως η εμπορευσιμότητα της μετοχής είναι μέχρι στιγμής μεγαλύτερη από αυτή της Cosmote, η οποία επίσης ενισχύεται προς τα 13,16 ευρώ.

Η εντολή αγοράς στον ΟΤΕ έχει περιεχόμενο μέχρι τα 9,60 ευρώ, με ισχυρά μπλοκ να διαμορφώνονται λίγο χαμηλότερα, στα 9,58 ευρώ.

Οι εν λόγω εντολές κυμαίνονται μεταξύ 15-30.000 τεμαχίων (σε μία πράξη).

Στέλεχος ισχυρής ιδιωτικής χρηματιστηριακής εκτιμά πως με τη συνδρομή των ξένων η μετοχή του ΟΤΕ μπορεί να δώσει βραχυπρόθεσμα κέρδη μέχρι τα 9,80-10,2 ευρώ.

Εντολή αγοράς υπάρχει και στη μετοχή της Εθνικής από τα 16,98 προς τα 17 ευρώ.

Ενεργή παραμένει άλλωστε και η εντολή των τελευταίων ημερών στη μετοχή της Alpha (συνεπικουρούμενη και από τον ίδιο τον όμιλο).

Στη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει η συνολικότερη αντίδραση των μετοχών του ομίλου Κλωνατέξ, ενώ από τη μεσαία οι εντολές αγοράς στα 3,16 ευρώ για τον Άκτωρα, στα 5,70 ευρώ για την ΕΧΑΕ, στα 3,14 ευρώ για τον Μαΐλλη, στα 2,38 ευρώ για την Κύπρου, στα 4,28-4,30 για τον Σαράντη.

Σε ό,τι αφορά την κίνηση του FTSE-20, που και σήμερα εμφανίζεται ισχυρότερη απ’ ό,τι της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, στήριξη παρέχεται από τη μετοχή της ΔΕΗ.

Η μετοχή της Επιχείρησης κυμαίνεται στα 18,66-18,68 ευρώ με απόδοση της τάξεως του 1,15%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v