Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τηλεπικοινωνιακό ”μπουμ” στο Χ.Α.

Φωτιά φαίνεται πως έχουν πάρει οι... γραμμές του ΟΤΕ, καθώς στο φόντο της απαξίωσης του Οργανισμού προβάλλουν κάποιες πρώτες θετικές ενδείξεις ως προς τις προθέσεις της διοίκησης Βουρλούμη. Αν μη τι άλλο, μέσω του ΟΤΕ επιβεβαιώνεται ο κανόνας πως υποτιμημένες αξίες υπάρχουν και η διάσταση της απαξίωσης θα πρέπει να έχει μέτρο. Στο τεχνικό σημείο καμπής των 2.270 μονάδων ο Γ.Δ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με αιχμή τον υποτιμημένο ΟΤΕ και πολύτιμη τη συνδρομή ισχυρότατων παιχτών ”γυρίζει” θετικά η υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Το γεγονός ότι η υψηλή κεφαλαιοποίηση για 2η κατά σειρά συνεδρίαση υπεραποδίδει έναντι της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης με μοχλό τη μετοχή του Οργανισμού επιβεβαιώνει δύο τινά.

Το ένα, το προφανές, αφορά στην ισχύ πυρός των ξένων επενδυτικών ομίλων.

Το δεύτερο στη διαμόρφωση ακόμη και σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα επενδυτικών ευκαιριών, με χαρακτηριστική την περίπτωση του ΟΤΕ.

Πράγματι, οι εντολές αγοράς που από χθες δίνονταν στην τιμή των 9,40 ευρώ, και συνέχισαν σήμερα προς τα 9,70 ευρώ, όπως έγκαιρα είχε επισημάνει στο euro2day.gr κορυφαίο στέλεχος ισχυρότατης ΑΧΕ, συντηρούνται προς τα 9,76 ευρώ.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η μετοχή να αντιδρά κατά 3,6%-3,8% με συναλλαγές 800.000 και πλέον τεμαχίων (στις 14.25).

Παράλληλα, φαίνεται πως η εντολή αγοράς, κυρίως των ξένων, ύστερα από τη διπλή προτροπή της Morgan Stanley, εμφανίζεται και στη μετοχή της Cosmote, ενώ αγοραστές σε υψηλότερη τιμή εμφανίζονται σε Εθνική (στα 17,12 ευρώ), ΟΠΑΠ (στα 15,72 ευρώ) και ΔΕΗ (στα 18,62 ευρώ).

Διαπιστώνεται πως οι ξένοι έχουν το ειδικό βάρος να πλήξουν, αλλά και να αναστήσουν μία ρηχή αγορά όπως είναι η δική μας.

Μόνο που αυτή τη φορά χρειάστηκε μία δεύτερη υπενθύμιση της Morgan Stanley, για να υποδηλωθεί το προφανές.

Δεν είναι τυχαίο πως ο διεθνής οίκος κατέγραψε χθες επακριβώς το ορθολογικό περιθώριο αντίδρασης για τη μετοχή του Οργανισμού, ενώ ανάλογη θέση για τη θυγατρική της Cosmote έλαβαν ισχυρές ελληνικές χρηματιστηριακές.

Από τεχνικής πλευράς, το γεγονός ότι ο Γ.Δ. υπερέβη με αύξηση συναλλαγών (κυρίως σε ΟΤΕ) τις 2.255 μονάδες και προσέγγισε τις 2.270 (περιοχή 1ης αντίστασης) δίνει έναν ενδιαφέροντα τόνο στις άνευρες συνεδριάσεις των τελευταίων ημερών.

Στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση πρωταγωνιστούν μεν μετοχές εταιριών που για τον ένα ή τον άλλο λόγο βρίσκονται στ προσκήνιο, πλην όμως ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση ορισμένων ακόμη τίτλων.

Με αύξηση συναλλαγών αντιδρά από τη χαμηλή τιμή των 3,02 ευρώ η μετοχή της Notos προς την υψηλή (για σήμερα) των 3,14 ευρώ.

Με επίσης αυξημένες συναλλαγές η μετοχή του ΔΟΛ κινείται από τα 3,12 στα 3,26 ευρώ.

Ακόμη, της Εθνικής Ακινήτων από τα 3,18 στα 3,32 ευρώ, των Μινωικών Γραμμών στα 2,01 ευρώ, του Ιατρικού Αθηνών στα 1,26 ευρώ, του Αλουμινίου στα 12,92 ευρώ, του Μαΐλλη στα 3,16 ευρώ, αλλά και των ΕΛΠΕ και Μηχανικής.

Είναι χαρακτηριστικό πως η σχέση ανοδικών – καθοδικών διαμορφωνόταν στο περίπου 1,2 προς 1, με τη βελτίωση του κλίματος να υποβοηθείται και από ανάλογη μεταβολή της τάσης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v