Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση με μικρό τζίρο, πλην ΕΛΠΕ

Πετρέλαια και τηλεπικοινωνίες μονοπωλούν το ούτως ή άλλως περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον στη Σοφοκλέους Τη στιγμή που το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης διατυπώνει τη στρατηγική της στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, παρουσιάζει ενδιαφέρον το ενδεχόμενο σύναψης νέου ομολογιακού δανείου από τον ΟΤΕ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τηλεπικοινωνίες και πετρέλαιο μονοπωλούν το ενδιαφέρον.

Οι δύο κλαδικοί δείκτες που ξεχωρίζουν σήμερα είναι των διυλιστηρίων (1,8%) και των τηλεπικοινωνιών (0,20%).

Η μετοχή των ΕΛΠΕ με συναλλαγές περίπου 280.000 τεμαχίων κινείται σταθερά προς τα 6,98 ευρώ, με ποσοστό 2,7%.

Συγκριτικά αυξημένη εμφανίζεται και η εμπορευσιμότητα της μετοχής του ΟΤΕ, μετά τις τελευταίες δηλώσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου που διαμορφώνουν κλίμα για μετά τη λήξη των Ολυμπιακών.

Αποσαφηνίζεται πλέον από όλες τις πλευρές πως ο ΟΤΕ, και γενικότερα η διαδικασία εκ βάθρων αναδιάρθρωσής του, θα βρεθεί στο επίκεντρο του κυβερνητικού ενδιαφέροντος.

Η μετοχή της Cosmote, με συναλλαγές που προσεγγίζουν το μισό εκατ. τεμάχια, ενισχύεται κατά 0,4% διατηρώντας την ανοδική της φορά.

Από τα στοιχεία που προκαλούν ενδιαφέρον είναι μέχρι στιγμής η ημιαυξημένη εμπορευσιμότητα, η υποχώρηση της μετοχής της Βιοχάλκο στα 5,70 ευρώ, οι απρόσμενα σημαντικές απώλειες της Notos στα 2,92 ευρώ (με ποσοστό 6,9%) και η πίεση που ασκείται στη μετοχή των Folli Follie (25,18 ευρώ) και στη μετοχή της Γερμανός, καθώς με απώλειες 2,9% υποχωρεί στα 20,76 ευρώ.

Να σημειωθεί πως στην περίπτωση της Βιοχάλκο έχει πραγματοποιηθεί ένα πακέτο 1.600.000 στην τιμή των 6 ευρώ.

Ο συνολικός τζίρος παραμένει χαμηλός στα 48 εκατ. ευρώ περίπου μιάμιση ώρα πριν από τη λήξη της συνεδρίασης, παραπέμποντας στον τζίρο της χθεσινής συνεδρίασης.

Σε ό,τι αφορά την πορεία του Γ.Δ., μετά την αρχική αντίδραση προς τις 2.280 μονάδες παραμένει σταθερά μεταξύ των 2.260-2.265 μονάδων, παραπέμποντας σε ιδιότυπης μορφή συσσώρευση.

Σημείωση: Οι εξελίξεις σε ΟΤΕ, ΕΛΠΕ και αυτές που έπονται σε ΔΕΠΑ καταγράφονται αναλυτικά στο θέμα της Έλενας Λάσκαρη με τίτλο: ”Οι σκέψεις της κυβέρνησης για ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ”.

Το θέμα παρουσιάζει ενδιαφέρον, καθώς δεν απηχεί απλώς και μόνο τις σκέψεις του οικονομικού επιτελείου, αλλά προσφέρει περισσότερο ένα περίγραμμα για το πώς πρόκειται να κινηθεί το ΥΠΕΘΟ στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων.

Το ενδεχόμενο σύναψης νέου ομολογιακού δανείου από τον ΟΤΕ θα πρέπει να σχετιστεί με τα όσα (εν πολλοίς δυσάρεστα) επισήμανε χθες ο Παναγής Βουρλούμης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v