Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O Τύπος της Πέμπτης

Στις αντιδράσεις από τις δηλώσεις Βουρλούμη, το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, τις τιμές του πετρελαίου, τις δηλώσεις του Χρ. Φώλια, αλλά και στο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών αναφέρεται ο Τύπος της Πέμπτης.

O Τύπος της Πέμπτης
Στις αντιδράσεις από τις δηλώσεις Βουρλούμη, το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, τις τιμές του πετρελαίου, τις δηλώσεις του Χρ. Φώλια, αλλά και στο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών αναφέρεται ο Τύπος της Πέμπτης.

ΟΤΕ: Δύο γραμμές στην κυβέρνηση για το management του οργανισμού υπογραμμίζει η Ημερησία, τονίζοντας ότι η ΔΑΚΕ τάσσεται κατά του Βουρλούμη, ενώ ο κ. Ρουσόπουλος υπογραμμίζει πως δεν υπάρχει θέμα Βουρλούμη.

Το Βήμα αναφέρει την κάλυψη του κ. Βουρλούμη από την κυβέρνηση, τη δυσφορία στελεχών και τις αντιδράσεις της ΔΑΚΕ, ενώ υπογραμμίζει και τη δυσφορία κορυφαίων υπουργών.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και το Κέρδος, τονίζοντας το πράσινο φως από Καραμανλή για τις αλλαγές Βουρλούμη.

Xρ. Φώλιας – τράπεζες: Για τη χρηματοδότηση καινοτόμων ιδεών καλούνται οι τράπεζες αναφέρει η Εξπρές, τονίζοντας πως ο Χρ. Φώλιας ζήτησε από τα πιστωτικά ιδρύματα να είναι πιο ευέλικτα.

Εξάλλου, στο ίδιο ζήτημα αναφέρεται το Κέρδος υπογραμμίζοντας το εργαλείο για νέες επενδύσεις, φορολογικό και επενδυτικό νόμο.

Να δώσουμε ευκαιρίες σε νέους με καινοτόμες ιδέες τονίζει ο Ελεύθερος Τύπος, αναφερόμενος στις δηλώσεις Φώλια.

Ιδιωτικοποιήσεις: Αποκρατικοποιήσεις χωρίς νέα μονοπώλια αναφέρει η Καθημερινή, ενώ για το ίδιο ζήτημα το Βήμα τονίζει ως εδώ η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ.

Στο θέμα αναφέρεται και η Ελευθεροτυπία, τονίζοντας ότι δεν θα επιτραπεί ο έλεγχος της ΔΕΠΑ από τα ΕΛΠΕ.

Εξάλλου, ιδιωτικοποιήσεις και αξιοποίηση ακινήτων αναφέρει η Ναυτεμπορική, συμπληρώνοντας ότι η ΔΕΠΑ, ο ΟΤΕ και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας είναι τα επόμενα βήματα του οικονομικού επιτελείου, ενώ μετά τα ΕΛΠΕ ήρθε η ΔΕΠΑ, αναφέρει η Εξπρές.

Δείκτες MSCI: Ασήμαντες χαρακτηρίζει τις αναθεωρήσεις στους δείκτες MSCI Euro και Pan Euro η Καθημερινή.

Έλλειμα τρεχουσών συναλλαγών: Μειώθηκε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών το α΄ εξάμηνο του 2004 τονίζει η Ναυτεμπορική. Η Καθημερινή αποδίδει τη μείωση του ελλείμματος στο άλμα εισπράξεων από τη ναυτιλία.

Γενική Τράπεζα: Γενναία εκκαθάριση χαρτοφυλακίου και επανατοποθέτηση στην τραπεζική αγορά αναφέρει η Καθημερινή, υπογραμμίζοντας τα ”σχέδια” της Societe Generale για την τράπεζα.

Aφορολόγητες αλλοδαπές επιχειρήσεις: Απαλλάσσονται από τη φορολογία εισοδήματος οι τόκοι που αποκτούν από καταθέσεις και από πράξεις Repos τα γραφεία αλλοδαπών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, τονίζει η Καθημερινή.

Πετρέλαιο: Πολιτικές χαρακτηρίζει τις αβεβαιότητες της νέας αύξησης η Ναυτεμπορική, ενώ αιχμάλωτες του πετρελαίου χαρακτηρίζει η Εξπρές τις αγορές.

Στο ίδιο ζήτημα αναφέρεται το Βήμα, υπογραμμίζοντας πως ο ΟΠΕΚ και ο Σρέντερ δεν ανησυχούν για το ακριβό πετρέλαιο.

Κυριακούλης: Εγκαινιάζεται η συνεργασία TUI – Κυριακούλης τονίζει το Χρηματιστήριο, ενώ για το ίδιο ζήτημα η Καθημερινή τονίζει την παραλαβή του πρώτου καταμαράν της εταιρίας CATPRO που ανήκει στον όμιλο TUI και την Κυριακούλης.

Google: Μείωση τιμών στις μετοχές αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπο, ενώ η Καθημερινή αναφέρει ότι η SEC ψαλίδισε τα φτερά της Google.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η Ημερησία τονίζοντας πως το Internet αλλάζει το παιχνίδι των δημοσίων εγγραφών.

ΔΑΝΕ: Προσωρινή διαταγή για τρία πλοία της ΔΑΝΕ αναφέρει η Ναυτεμπορική, τονίζοντας ότι με απόφαση του Πρωτοδικείου Ρόδου απαγορεύεται η μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης τριών πλοίων της ΔΑΝΕ.

Ελληνική Υφαντουργία: Μια υφαντουργία που πάει καλά αναφέρει το Βήμα, τονίζοντας την αύξηση των κερδών της εταιρίας.

Αεροπορικά εισιτήρια: Ντόμινο αυξήσεων στα αεροπορικά εισιτήρια αναφέρουν τα Νέα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v