Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπόδιο οι 2.270 μονάδες

Εμφανείς οι πωλητές και μάλιστα από την πλευρά των ισχυρών επενδυτών, καθώς αυτό αποτυπώνεται στην πορεία μετοχών όπως οι Γερμανός, Τιτάν και δευτερευόντως ΟΠΑΠ. Ισχυρός ο ΟΤΕ, πιέζεται η Alpha, κλείνει η ψαλίδα μεταξύ υψηλής και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ένας ΟΤΕ δεν αρκεί ούτε για τον FTSE-20 ούτε, όμως, και για την αγορά.

Η μετοχή του Οργανισμού μπορεί να κυμαίνεται στα 9,74-9,86 ευρώ με σταθερά κέρδη από την αρχή της συνεδρίασης, πλην, όμως, η εικόνα μετοχών όπως Alpha, Γερμανός, Τιτάν, ΟΠΑΠ θα πρέπει να προβληματίζει.

Η μετοχή της Γερμανός υποχώρησε μάλιστα -χαμηλότερα και των 20- στα 19,8 ευρώ, όπως επίσης και η μετοχή της Τιτάν στα 18,56 ευρώ και του ΟΠΑΠ στα 15,6 ευρώ.

Είναι προφανές, με ενδεικτική την περίπτωση και των τριών μετοχών, πως στην αγορά υπάρχουν πωλητές και λιγότεροι αγοραστές.

Το στίγμα των προθέσεων των ξένων επενδυτών θα μπορούσε να θεωρηθεί πως καταγράφεται στην έκθεση της Π&Κ, που μπορεί μεν να προσβλέπει στα κεφάλαια των ξένων επενδυτών, αλλά όχι σε αυτή τη φάση.

Είχε έγκαιρα ξεκαθαριστεί, άλλωστε, πως για αρκετούς ξένους η περίοδος διεξαγωγής των Αγώνων χαρακτηρίζεται από υψηλό ρίσκο και πως δύσκολα θα υπερίσχυαν οι αγορές.

Ο Γ.Δ. κινείται χαμηλότερα των 2.260 μονάδων, με τη μετοχή της Alpha να εμφανίζεται και πάλι αδύναμη, καθώς υποχωρεί προς τα 18,74 ευρώ.

Η Εθνική κρατά τα 17 ευρώ, πλην, όμως, οι πωλητές στον τίτλο της Alpha είναι αρκετοί και επίμονοι.

Σταδιακά μετά τις 14.00 άρχισε να κλείνει η ψαλίδα μεταξύ υψηλής και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, με αποτέλεσμα ο FTSE-20 να ενισχύεται κατά 0,29% και ο ΜΚ-40 κατά 0,12%.

Με αυξημένες συναλλαγές κινούνται οι μετοχές των Κλωνατέξ, Lannet, EXAE, ΟΛΠ, Revoil, Τεγόπουλος, Σαράντης, Κύπρου, Ακτωρ και ορισμένες ακόμη της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Με δυνατό κρίκο, αυτό των συνεδριάσεων, τον ΟΤΕ και εμφανείς τους πωλητές σε μετοχές του FTSE-20 επανέρχεται η διάθεση συγκρατημένης απαισιοδοξίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v