Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθερά στο ”κόκκινο” η αγορά

Οι 4 στις 5 ισχυρές τραπεζικές μετοχές, πλην της Πειραιώς, υποχωρούν, ενώ το αρμπιτράζ μεταξύ ΟΤΕ – CosmOTE συνεχίζεται, με την εμπορευσιμότητα των δύο μετοχών να εμφανίζεται ισόποση. Η επιφυλακτικότητα των ξένων εντείνεται και λόγω του αρνητικού κλίματος που επικρατεί στις ξένες αγορές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μόνο η μετοχή της Πειραιώς, από την ομάδα των 5 ισχυρών του κλάδου, κινείται με οριακά κέρδη.

Οι άλλες 4 υποχωρούν, είτε με μικρές είτε με μεγαλύτερες απώλειες, που στην περίπτωση της Εμπορικής φτάνουν το 1,9%.

Σημαντικές όμως είναι και οι απώλειες των μετοχών Alpha, Eurobank και Εθνικής, με υψηλότερη εμπορευσιμότητα - προσφορά να σημειώνεται και σήμερα στη μετοχή της Alpha Bank.

Η μετακύλιση θέσεων μεταξύ των μετοχών ΟΤΕ - CosmΟΤΕ, με βάση τις μέχρι στιγμής συναλλαγές, φαίνεται πως συνεχίζεται.

Περίπου ισόποση η εμπορευσιμότητα των 2 μετοχών, κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα περί τα 250.000 τεμάχια, με τον ΟΤΕ να εμφανίζεται ανθεκτικότερος έναντι της CosmΟΤΕ.

Στα 9,80 ευρώ κυμαίνεται η μετοχή του ΟΤΕ, στα 13,10 ευρώ η CosmΟΤΕ.

Περιορισμένης έκτασης πωλήσεις πιέζουν τη μετοχή του ΟΠΑΠ χαμηλότερα, στα 15,48 ευρώ, με συναλλαγές περίπου 180.000 τεμαχίων, ενώ χαμηλότερα υποχωρούν Βιοχάλκο και Coca-Cola.

Η μόνη από τις μετοχές του ευρύτερου δημόσιου τομέα που παρέχει στήριξη στον FTSE-20 είναι η ΔΕΗ, με την τιμή της στα 19,12 ευρώ.

Η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ πιστωτριών τραπεζών και ομίλου Κλωνατέξ εξισορροπεί τη χρηματιστηριακή εικόνα μετοχών όπως οι Νάουσα, Κλωνατέξ και Fanco, καθώς αντιδρούν θετικά.

Στα 5,86 ευρώ κυμαίνεται η μετοχή της Ρόκας, σταθερά χαμηλότερα των 4,2 ευρώ η μετοχή της Σαράντης, ενώ με μόλις 180 τεμάχια η μετοχή των ΚΑΕ αφήνεται να υποχωρεί κατά 2,07%, στα 15,14 ευρώ.

Ο Γ.Δ. που βρίσκεται σε διακύμανση μεταξύ των 2.230 και των 2.238 μονάδων φαίνεται προς το παρόν να αποφεύγει την καταγραφή νέας χαμηλής τιμής.

Αρνητικό είναι όμως το κλίμα και στις ευρωπαϊκές αγορές, κάτι που οδηγεί σε νέο κύκλο πωλήσεων ορισμένους ξένους επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v