Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Αναβάθμιση από Merrill Lynch σε ”buy”

Σε ”buy” από ”neutral” αναβάθμισε η Merrill Lynch τη σύστασή της για την Alpha Bank, με τιμή-στόχο τα 24,3 ευρώ ανά μετοχή, ενώ επισημαίνει πως βάσει των εκτιμώμενων αποτελεσμάτων του 2005 η τράπεζα διαπραγματεύεται με discount 12% έναντι των εγχώριων ανταγωνιστών της. Ανοδική αναθεώρηση και των προβλέψεων για την κερδοφορία του 2005.

Alpha Bank: Αναβάθμιση από Merrill Lynch σε ”buy”
Σε ”buy” από ”neutral” αναβάθμισε η Merrill Lynch τη σύστασή της για την Alpha Bank, με τιμή- στόχο τα 24,3 ευρώ ανά μετοχή, σε έκθεσή της με ημερομηνία 24 Αυγούστου 2004.

”Μετά τα ισχυρά αποτελέσματα β΄ τριμήνου, προχωρούμε σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών μας για την κερδοφορία του 2005 της τράπεζας κατά 5%, λόγω κυρίως της ταχύτερης (τώρα εκτιμάται στο 16% για το 2004 και στο 14% για το 2005) ανάπτυξης των δραστηριοτήτων του ομίλου στον τομέα των χορηγήσεων”, λένε χαρακτηριστικά οι αναλυτές του διεθνούς οίκου.

Κατόπιν αυτού, σύμφωνα με την έκθεση, τα κέρδη της Alpha Bank κατά το επόμενο έτος θα διαμορφωθούν στα 382 εκατ. ευρώ, ενώ αμετάβλητη (στα 337 εκατ. ευρώ) έμεινε η πρόβλεψη για την κερδοφορία του 2004.

Σε ό,τι αφορά την περικοπή του κόστους, η Merrill Lynch πιστεύει πως η ελληνική τράπεζα θα επιτύχει ταχύτερους ρυθμους ανάπτυξης της κερδοφορίας έναντι των εγχώριων ανταγωνιστών και των ανταγωνιστών από τις ”ευρωπαϊκές αναπτυσσόμενες” χώρες.

Σήμερα, οι μετοχές της Alpha διαπραγματεύονται με discount 12% έναντι των Ελλήνων ανταγωνιστών με βάση τα εκτιμώμενα για το 2005 αποτελέσματα, ενώ η Merrill Lynch θεωρεί ότι, από άποψη P/E (υπολογίζεται στο 12,9 για το 2004 και στο 11 για το 2005), η Alpha Bank αποτελεί τον πλέον ελκυστικό τρόπο επένδυσης για όσους επιθυμούν να ωφεληθούν από την ταχέως αναπτυσσόμενη ελληνική αγορά χορηγήσεων.

Συγκεκριμένα, για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, η Merrill Lynch εκτιμά ότι ο μέσος ετήσιος ρυθμός δανειακής ανάπτυξης θα διαμορφωθεί στο 17% για το 2004 και στο 15% για το 2005.

Στο report ο οίκος αναφέρει η Alpha Bank είναι μία εκ των ελληνικών τραπεζών που θα επηρεαστούν λιγότερο από τη μετάβαση στα ΔΛΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v