Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σηματωρός της τάσης η Alpha;

Βιαστικοί από την αρχή οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές στη μετοχή της Alpha. Η χθεσινή αναβάθμισή της από τη Merrill Lynch μοιάζει να επιβεβαιώνει την εκτίμηση για πιθανή σταδιακή ενεργοποίηση ορισμένων ισχυρών παικτών. Σιγά σιγά η συνεδρίαση φαίνεται να αποκτά ενδιαφέρον.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οι εντολές αγοράς που δίνονται από την αρχή της συνεδρίασης στη μετοχή της Alpha δικαιώνουν τη χθεσινή αναβάθμιση της μετοχής από τη Merill Lynch.

Παράλληλα, ενισχύουν την εκτίμηση όσων θεωρούν πως η παρουσία των ξένων πελατών τους μπορεί να γίνει ενεργότερη, όσο πλησιάζει η λήξη των Αγώνων.

Αν όλα πάνε καλά, η βραχυπρόθεσμη αυτή τάση μπορεί να έχει συνέχεια.

Αυτό που ξαφνιάζει θετικά είναι η αυξημένη ζήτηση ειδικά στη μετοχή της Alpha, καθώς στα πρώτα 40 λεπτά της συνεδρίασης είχαν διακινηθεί περί τα 300.000 τεμάχια, όταν συνολικά χθες η εμπορευσιμότητα του εν λόγω τίτλου κυμάνθηκε στα περίπου 550.000 τεμάχια.

Η μετοχή ενισχύεται κατά 2,35% σε εύρος τιμών 19,12-19,14 ευρώ, δηλαδή σταθερά πάνω από την κρίσιμη τιμή (ΚΜΟ-200) των 18,9 ευρώ.

Σταδιακά το ενδιαφέρον διαχέεται και προς τη μετοχή της Εθνικής, με την τιμή στα 17,20 ευρώ, επίσης ψηλότερα της ΚΜΟ-200 των 17 ευρώ, ενώ αυξημένη εμπορευσιμότητα εμφανίζεται στις μετοχές των Eurobank, ΟΤΕ, Cosmote, ΟΠΑΠ.

Ο Γ.Δ. κυμαίνεται στις 2.260-2.265 μονάδες, με τον FTSE-20 να διασπά οριακά τις 1.200 μονάδες, με απόδοση 0,37%. Κατά 0,34% ενισχύεται ο ΜΚ-40.

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως από τον ΜΚ-40 οι μετοχές των οποίων η τιμή ενισχύεται είναι διπλάσιες των πτωτικών.

Συγκριτικά αυξημένη εμπορευσιμότητα με άνοδο της τιμής καταγράφεται για τις Delta Singular, Εθνική Ακινήτων, Intralot, Τέρνα, Sex Form, ΔΟΛ, ενώ στην περίπτωση των Αλουμίνιο και Folli Follie η περιορισμένη προσφορά στη μεγαλύτερη ζήτηση φέρνει την τιμή περίπου 1,10% υψηλότερα.

Από τον SC-80, με αυξημένη εμπορευσιμότητα αντιδρά από τα 1,66 ευρώ η μετοχή της Lannet, ενώ με σαφώς λιγότερο τζίρο από τα 1,53 η Κλωνατέξ και 1,54 η Νάουσα.

Εμπορευσιμότητα υψηλότερη των 100.000 τεμαχίων καταγράφεται για τις μετοχές των Αττικάτ (στα 0,55 ευρώ), Lannet, ενώ με εμπορευσιμότητα περίπου 50.000 τεμαχίων η μετοχή της Alfa Alfa Holdings κυμαίνεται στα 0,37 ευρώ.

Δεδομένου ότι η πιθανή παρουσία των ξένων ”επιβεβαιώνεται” μόνο μέσω συγκεκριμένων μετοχών του FTSE-20, χρήζει προσοχής η συμπεριφορά της Alpha και στη συνέχεια των Εθνικής, Cosmote και ΟΠΑΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v