Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επανέρχεται στις 2.300 μονάδες η αγορά

Θετικά αντιδρά η αγορά, συνολικά, στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων του ΟΤΕ, ενώ κέρδη καταγράφει η μετοχή του Οργανισμού. Σταθερά ανοδική παραμένει η φορά των μετοχών Eurobank και Εθνικής. Υπεραπόδοση έναντι της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης παρουσιάζει ο FTSE-20.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ηπιότερος, τουλάχιστον στην αρχή, ο ρυθμός αγορών στις μετοχές-”σηματωρούς” Alpha, ΟΤΕ και Εθνική, με το σύνολο των συναλλαγών να κυμαίνεται στα περίπου 7 εκατ. ευρώ (στα πρώτα 40 λεπτά της συνεδρίασης).

Κερδισμένη μετοχή, δικαιολογημένα κατά την εκτίμησή μας είναι αυτή του ΟΤΕ, καθώς τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η διοίκησή του είχαν ενσωματωθεί κατά τη διάρκεια της πρόσφατης υποχώρησης προς τα 9,2 ευρώ.

Αγοραστές και πωλητές διαμορφώνουν μικρού εύρους διακύμανση μεταξύ 10,12 - 1 0,14 ευρώ (+1,4%), ενώ περιορισμένο είναι το ενδιαφέρον για τη μετοχή της θυγατρικής Cosmote.

Η μετοχή της ΔΕΗ κυμαίνεται οριακά μεταξύ 19,28-19,30 ευρώ, με περιορισμένη όμως εμπορευσιμότητα.

Η ανοδική φορά τραπεζικών μετοχών της Alpha προς τα 19,48 ευρώ, Εθνικής προς τα 17,78 ευρώ και Eurobank προς τα 18,10 ευρώ ενισχύει ακόμη περισσότερο την περιοχή των 1.200 μονάδων (του FTSE-20) ως επίπεδο ”στήριξης”.

Στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση σε σταθερά ανοδική πορεία παραμένουν μετοχές εταιριών Ακτωρ και ΕΧΑΕ, ενώ αντιδρούν Κυριακούλης, Compucon, Sex Form, Info-Quest κ.ά.

Δεδομένης της τάσης του Γ.Δ., ενδιαφέρον παρουσιάζεται στο στοίχημα της υπέρβασης των 2.300 μονάδων, κίνηση που μόνο ψυχολογική σημασία έχει, αφού αυτό που προέχει είναι η επιβεβαίωση της διάθεσης κυρίως των ξένων ισχυρών παιχτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v