Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ, ΔΕΗ και ξένοι οι ”καταλύτες”

Οι πρώτες διερευνητικές αγορές από πλευράς ξένων πραγματοποιήθηκαν κυρίως χθες. Εάν η διεθνής συγκυρία και οι εξελίξεις στην οικονομία μας δικαιολογούν κάτι καλύτερο, η Σοφοκλέους θα είναι η πρώτη που θα το προεξοφλήσει. Βραχυπρόθεσμα ΟΤΕ και ΔΕΗ συγκεντρώνουν τη μερίδα του ενδιαφέροντος.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

ΟΤΕ, ΔΕΗ και λοιπές δυνάμεις θα είναι οι ρυθμιστές της βραχυπρόθεσμης τάσης.

Σήμερα και αύριο θα φανεί κατά πόσο οι αγορές των τελευταίων 2 συνεδριάσεων, πραγματοποιούνται με ορίζοντα τις όποιες εξελίξεις δρομολογούνται από την ερχόμενη εβδομάδα.

Ούτως ή άλλως, μέρος των αγορών που πραγματοποιήθηκαν προχθές, κυρίως όμως, χθες, μας βεβαιώνουν για την επανεργοποίηση ορισμένων ξένων και Ελλήνων ισχυρών παιχτών.

Από αυτήν την άποψη δεν έχει και τόση σημασία ούτε η κίνηση των δεικτών σήμερα– αύριο, ούτε όμως και η επιχειρούμενη μερική αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίων.

Είμαστε πεπεισμένοι πως ορισμένοι ξένοι που τοποθετήθηκαν ”προληπτικά” στην αγορά, θα διευρύνουν την παρουσία τους από την ερχόμενη εβδομάδα, εάν και εφόσον η διεθνής συγκυρία και οι εξελίξεις στη χώρα μας δικαιολογούν κάτι καλύτερο.

Η αγορά φάνηκε να θερμαίνεται, έδειξε πως μπορεί να κινηθεί καλύτερα και τα λέμε από... Δευτέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v