Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προέχει η διατήρηση της τάσης

Δεν έχει και τόση σημασία μία πιθανή διολίσθηση του Γ.Δ. και του FTSE-20, λόγω κατοχύρωσης κερδών, όσο η μεσοπρόθεσμη τάση που θα πρέπει να κατορθωθεί. Από την ερχόμενη εβδομάδα ”παίζεται” το μετα-Ολυμπιακό στοίχημα και στη Σοφοκλέους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Από τη διάθεση όσων αποκομίζουν ήδη σημαντικές βραχυπρόθεσμες υπεραξίες θα εξαρτηθεί η τάση, στην τελευταία Ολυμπιακή συνεδρίαση.

Θα επιμείνουμε όμως, πως το κλείσιμο του Γ.Δ. δεν έχει και τόση σημασία, όσο η συνολικότερη εικόνα της αγοράς, η στάση που τηρούν οι ισχυροί παίχτες και η προοπτική μίας μετα-Ολυμπιακής ανάκαμψης.

Θα πρέπει να προσεχθεί πως αρχικά ο δείκτης και στη συνέχεια ένα ικανό τμήμα της αγοράς αντέδρασαν ακριβώς τη στιγμή που προεξοφλούντο τα χειρότερα, ακριβώς στη συνεδρίαση που ο τζίρος είχε υποχωρήσει στα περίπου 45 εκατ. ευρώ.

Ας μη βιαστούμε, κατά συνέπεια, να προεξοφλήσουμε σήμερα ή τη Δευτέρα την ανοδική δυναμική της αγοράς.

Ας αρκεστούμε στο ότι με την κίνηση του Γ.Δ. υψηλότερα των 2.275-2.280 μονάδων, η βραχυπρόθεσμη τάση μεταβάλλεται και πάλι σε ανοδική, κυρίως όμως, στη συνολικότερη θετική προδιάθεση που υπάρχει.

Δεν αποκλείεται σήμερα ή τη Δευτέρα να σημειωθούν πωλήσεις στη μετοχή του ΟΤΕ, καθώς η τιμή προσεγγίζει τα 10,7 ευρώ.

Δεν θα πρέπει επίσης να αποκλειστεί το ενδεχόμενο κάποιων περιορισμένων ρευστοποιήσεων στις μετοχές των Alpha, ή Εθνικής.

Σημασία έχει πλέον η μεσοπρόθεσμη τάση της αγοράς και αυτή θα πρέπει να κερδιθεί σταδιακά από την ερχόμενη εβδομάδα.

Χαμηλότερα ή υψηλότερα των 2.300 μονάδων σήμερα ο Γ.Δ., δεν δίνει κάτι περισσότερο από μία ψυχολογικής σημασίας ένδειξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v