Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζητούνται ”συνοδοιπόροι” του ΟΤΕ

Παραμένει μεν ανοδική η βραχυπρόθεσμη τάση, πλην όμως η χθεσινή απουσία ισχυρών επενδυτών καθιστά σημαντικής σπουδαιότητας τη σημερινή και την αυριανή συνεδρίαση. Μόνος ο ΟΤΕ δεν αρκεί. Προκειμένου να διαπιστωθούν οι διαθέσεις, κυρίως των ξένων, και να καταγραφούν εξελίξεις σε επιχειρηματικό επίπεδο η αγορά θέλει ”είδηση” και καλά αποτελέσματα εξαμήνου.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Δεδομένου ότι η χθεσινή συνεδρίαση δεν μπορεί να θεωρηθεί αντιπροσωπευτική, το ενδιαφέρον μετατίθεται στη σημερινή και την αυριανή ημέρα, προκειμένου να διαπιστωθεί όχι τόσο η βραχυπρόθεσμη δυναμική της αγοράς που μπορεί να παραμένει ανοδική, όσο το ενδεχόμενο μίας μεσοπρόθεσμης αντίδρασης.

Λόγω δε των αποτελεσμάτων 6μήνου, αποκτά επίσης ενδιαφέρον η διακύμανση μετοχών συγκεκριμένων εταιριών, που εμφανίζουν σαφή διαφοροποίηση στα αποτελέσματά τους - είτε αρνητική είτε θετική.

Μπορεί κατά συνέπεια, οι 2-3 συνεδριάσεις να αποτελούν πρόκριμα γενικότερα για την αγορά.

Η βραχυπρόθεσμη τάση, που θα μπορούσε να οδηγήσει το Γ.Δ. προς τις 2.360- 2.370 μονάδες, προφανώς και δεν μπορεί να συντηρηθεί με το χθεσινό τζίρο και χωρίς την παρουσία ισχυρών επενδυτών.

Η περίπτωση του ΟΤΕ είναι μεμονωμένη και ανεπαρκής.

Θα πρέπει να διαπιστωθούν οι προθέσεις, κυρίως των ξένων, για μετοχές τραπεζικών ομίλων και ισχυρών επιχειρήσεων.

Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο θα πρέπει σήμερα – αύριο να υπάρξει σταδιακά αύξηση της ζήτησης πρωτευόντως στις μετοχές των Alpha, Εθνικής, Eurobank, Πειραιώς, Εμπορικής και δευτερευόντως στις ΟΠΑΠ, Cosmote και Coca-Cola.

Με την προϋπόθεση πως μπορεί να συντηρηθεί η βραχυπρόθεσμα ανοδική φορά του Γ.Δ. προς την 1η περιοχή αντίστασης, θα πρέπει να αναμένεται επιλεκτική διεύρυνση των επιλογών σε μετοχές εταιριών κυρίως της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Προφανώς και η εικόνα κυρίως του ΜΚ-40 παραμένει απογοητευτική, πλην ελαχιστότατων εξαιρέσεων.

Μέχρις ότου επιβεβαιωθεί (ή διαψευστεί) το βραχυπρόθεσμο θετικό ενδεχόμενο, δεν θα πρέπει να αποκλείεται η πιθανότητα εκδήλωσης πωλήσεων σε συγκεκριμένους δεικτοβαρείς τίτλους.

Σε αυτή την περίπτωση, που επίσης συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες, η αγορά δεν θα πρέπει να πιεστεί με αύξηση συναλλαγών προς τις 2.280 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v