Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Γλυκιά διολίσθηση”, αντιδρούν ΟΤΕ - Alpha

Ελεγχόμενη, καθότι απόλυτα αναμενόμενη η μέχρι στιγμής μικρή πίεση σε συγκεκριμένες μετοχές. Η βραχυπρόθεσμη φορά παραμένει ανοδική, η διάθεση θετική και αιχμή της αντίδρασης προοιωνίζεται και για σήμερα ο τίτλος του ΟΤΕ με συνοδοιπόρο τη μετοχή της Alpha Bank.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Λίγο πολύ αναμενόμενη η διάθεση κατοχύρωσης βραχυπρόθεσμων κερδών οδηγεί το Γ.Δ. προς τις 2.300 μονάδες.

Διαμορφώνεται εύρος διακύμανσης περίπου 20 μονάδων, καθώς η υψηλή τιμή ημέρας έγινε στις 2.320 μονάδες.

Οι συναλλαγές στα πρώτα 45 λεπτά της συνεδρίασης δεν ξεπερνούσαν τα 8 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές-”σηματωρούς” του FTSE-20 χρήζει προσοχής η πορεία των Εθνικής, ΟΤΕ και ΔΕΗ.

Η μετοχή της ΔΕΗ κινείται με περιορισμένη εμπορευσιμότητα (προσφορά) περίπου 26.000 τεμαχίων, με τους πωλητές να εμφανίζονται στα 19,86 και 19,84 ευρώ, ενώ οι αγοραστές τοποθετούνται 2 λεπτά χαμηλότερα.

Δεδομένου ότι η στήριξη για τη μετοχή της ΔΕΗ έχει διαμορφωθεί στην περιοχή των 19,5 ευρώ, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο περαιτέρω περιορισμένων πωλήσεων.

Η μετοχή της Εθνικής, με πωλητές-αγοραστές σε διαφορά μόλις 2 λεπτών (17,62-17,60 ευρώ), υποχωρεί κατά 1% στα 17,60 ευρώ.

Η στήριξή της διαμορφώνεται στα 17,5 ευρώ και γι’ αυτό το λόγο παρουσιάζει ενδιαφέρον η πορεία της βραχυπρόθεσμα.

Αντιθέτως, στη μετοχή του ΟΤΕ, που εμφανίζει και την υψηλότερη εμπορευσιμότητα με περίπου 300.000 τεμάχια, τίθενται υψηλές εντολές αγοράς στα 10,48 ευρώ, με τους πωλητές 2 λεπτά υψηλότερα να εμφανίζονται μάλλον απρόθυμοι.

Αυτό θα μπορούσε να εξηγηθεί, καθώς η βραχυπρόθεσμη φορά της μετοχής μπορεί να τη φέρει προς τα 10,9-11 ευρώ.

Η μετοχή του ΟΤΕ έχει βραχυπρόθεσμα περιθώριο ανόδου.

Ειδικότερα για τον Οργανισμό, θα πρέπει να προσεχθεί η αναφορά της Merill Lynch πως τα έσοδα σταθερής τηλεφωνίας κυμάνθηκαν στα 726 εκατ. ευρώ, υψηλότερα κατά 5,9% των προβλέψεών της.

Η Morgan Stanley δε, σημειώνει πως αν υπάρξει πολιτική στήριξη για τη δραστική περικοπή λειτουργικών εξόδων που προωθείται, τα κέρδη ανά μετοχή θα μπορούσν να ξεπεράσουν τα 0,61 ευρώ.

Για τη μετοχή της ΔΕΗ, που διατηρεί ανοδική φορά, θα πρέπει επίσης να προσεχθεί η σύσταση της Marfin, με τιμή–στόχο τα 23 ευρώ.

Για τη συνέχεια, με βάση τη μέχρι στιγμής προσφορά, δεν θεωρείται πιθανή η πίεση του δείκτη χαμηλότερα των 2.300 μονάδων.

Αντιθέτως, δεν θα πρέπει να αποκλείεται η σταδιακή απορρόφηση της ελεγχόμενης αγοράς και η εκ νέου αντίδραση προς τις 2.320 μονάδες.

Σημειώνεται πως η πρώτη βραχυπρόθεσμη περιοχή αντίστασης διαμορφώνεται στις 2.330 μονάδες.

Σημείωση: Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα από τα πιο μεστά και κοντά στη λαϊκή αίσθηση (για να μην πούμε συναίσθηση) κείμενα που έχει γράψει ο φίλτατος Θανάσης Μαυρίδης.

Προσυπογράφουμε απόλυτα το περιεχόμενό του, συμφωνούμε διαβάζοντάς το 2η και 3η φορά.

Με το αίτιο που δημιουργεί την αφορμή και θυμίζουμε πως το ”άει σιχτίρ” προκύπτει από το ελληνικό ”αεί σε οικτίρω” και όχι από... μεταφορά της εξ ανατολών γείτονος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v