Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Θετικό το momentum

Συνέχιση της ανοδικής κίνησης προβλέπουν οι ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση, αν και μερίδα αναλυτών δεν αποκλείει το ενδεχόμενο σύντομα να παρουσιαστούν τάσεις αποκόμισης κερδών. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί η μετοχή της Τιτάν εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εξαμήνου σήμερα (30/8).

ΑΧΕ: Θετικό το momentum
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Θετικό παραμένει τόσο το momentum όσο και η ψυχολογία σύμφωνα με την Εθνική ΑΧΕ, που εκτιμά πως σε αυτό το πλαίσιο η αγορά θα μπορούσε να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα.

Τάσεις συσσώρευσης γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών προβλέπει η Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως οι Τιτάν και Intralot θα ανακοινώσουν σήμερα τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου 2004.

Εξάλλου, η Marfin Analysis εκτιμά ότι καθώς σήμερα η Τιτάν αναμένεται να ανακοινώσει τα μεγέθη πρώτου εξαμήνου η μετοχή της τσιμεντοβιομηχανίας αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Σίγμα Securities, που εκτιμά πως ενδέχεται να σημειωθεί αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Τιτάν, ενώ συμπληρώνει πως ενδέχεται να συνεχιστεί η αγοραστική κίνηση στη μετοχή της ΔΕΗ.

Επίσης, η Σίγμα Securities συμπληρώνει πως με τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων το ενδιαφέρον αναμένεται τώρα να επικεντρωθεί στα μακροοικονομικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας και στα μέτρα που θα λάβει η ελληνική κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα, αλλά και στην αναδιάρθρωση της φορολογίας και στα κίνητρα που θα δοθούν στους επενδυτές.

Η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά πως το διεθνές περιβάλλον αφήνει περιθώρια για αισιοδοξία ότι η ανοδική κίνηση της περασμένης εβδομάδας δύναται να συνεχιστεί και σήμερα.

Σε ό,τι αφορά τη Σοφοκλέους, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου αναμένεται σύντομα να ολοκληρωθεί, παρουσιάζοντας μια ικανοποιητική –σε γενικές γραμμές– εικόνα, η οποία αφήνει περιθώριο για περαιτέρω ανοδική κίνηση μεσοπρόθεσμο.

Ωστόσο, η Εγνατία ΑΧΕ συμπληρώνει πως διατηρεί τις ανησυχίες της ότι σύντομα ενδέχεται να παρουσιαστούν τάσεις αποκόμισης κερδών, καθώς η ψυχολογία σε διεθνές επίπεδο παραμένει εύθραυστη.

Εξάλλου, έμφαση δίνουν οι χρηματιστηριακές στην ειδησεογραφία του Σαββατοκύριακου αναφορικά με τη ΔΕΗ και την Ελαΐς.

Ειδικότερα, η Marfin Analysis αναφέρει πως με βάση δημοσιεύματα του Τύπου η ΔΕΗ προγραμματίζει να αντικαταστήσει πετρελαϊκές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής στο Αλιβέρι, δυναμικότητας 800MW, µε καινούργιες μονάδες φυσικού αερίου μέσα στην επόμενη διετία.

Σε αυτό το πλαίσιο η Marfin Analysis υπενθυμίζει πως σύμφωνα με το νέο νόμο που ψηφίστηκε τον Αύγουστο του 2003, η ∆ΕΗ δύναται να εγκαταστήσει καινούργιες μονάδες δυναμικότητας 1.600MW προς αντικατάσταση παλαιών μονάδων ισόποσης δυναμικότητας, ενώ επισημαίνει πως η αντικατάσταση παλαιών μονάδων έχει ήδη ληφθεί υπόψη στις προβλέψεις της για ετήσιες κεφαλαιουχικές δαπάνες ύψους 700 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η Marfin Analysis αναφέρει πως με βάση δημοσιεύματα του Τύπου, η Ελαΐς θα συγχωνευτεί µε άλλες 3 θυγατρικές της Unilever

(Unilever Hellas, Algida και Knorr Bestfoods Hellas) ώστε να επιτύχει οικονομίες κλίμακος. Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως η συγχώνευση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2006, ενώ ταυτόχρονα υπονοεί και τη διαγραφή της από το Χ.Α.

Τι έγινε στη συνεδρίαση της Παρασκευής: Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,74% κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας σύμφωνα με τη Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως η μετοχή της ΔΕΗ σημείωσε αύξηση σχεδόν 3% μετά την πρόθεση της Επιχείρησης για τη διανομή υψηλότερου του αναμενόμενου μερίσματος τόσο για το 2004 όσο και για το 2005.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v