Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων και οι δηλώσεις του προέδρου της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ, οι αποφάσεις για την ελληνική οικονομία που αναμένεται να ανακοινωθούν στη ΔΕΘ, ο νέος αναπτυξιακός νόμος, η νέα ρύθμιση των χρεών, αλλά και τα ”Ολυμπιακά” ακίνητα είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων και οι δηλώσεις του προέδρου της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ, οι αποφάσεις για την ελληνική οικονομία που αναμένεται να ανακοινωθούν στη ΔΕΘ, ο νέος αναπτυξιακός νόμος, η νέα ρύθμιση των χρεών, αλλά και τα ”ολυμπιακά” ακίνητα είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Δευτέρας.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Με ένα ελληνικό πανηγύρι η Ελλάδα παρέδωσε την Ολυμπιακή σημαία στο Πεκίνο τονίζει η ”Ημερησία”, που συμπληρώνει πως ο απολογισμός από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ήταν διθυραμβικός.

Το ”Κέρδος” αναφέρει σχετικά πως όλα τελείωσαν όμορφα όπως άρχισαν, ενώ παράλληλα τονίζει πως ένα ενθουσιώδες ανθρώπινο ποτάμι έστειλε μήνυμα γιορτής και συμφιλίωσης σε όλο τον κόσμο, επισημαίνοντας πως ο Ζακ Ρογκ εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από όλη τη διοργάνωση.

”Έλληνες, κερδίσατε, πετύχατε με λαμπρότητα το δύσκολο στόχο της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων”, τόνισε χθες στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, στη διάρκεια της τελετής λήξης αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”.

Για θρίαμβο και στη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων κάνει λόγο η ”Ελευθεροτυπία”, που παράλληλα αναφέρει πως οι ξένοι προχώρησαν σε διθυράμβους, με το CNN να ζητά δημόσια συγγνώμη, ενώ ”Τα Νέα” τονίζουν πως θριαμβευτική ήταν και η τελετή λήξης, συμπληρώνοντας πως η Ελλάδα κατέγραψε ρεκόρ μεταλλίων.

”Κερδίσαμε” είναι το τίτλος του πρωτοσέλιδου του ”Ελεύθερου Τύπου”, που ταυτόχρονα αναφέρει πως σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΟΕ οι Αγώνες της Αθήνας ήταν ονειρεμένοι και θα μείνουν για πάντα αξέχαστοι.

Οικονομία: Για αγωνία όσον αφορά στην οικονομία κάνει λόγο η ”Ημερησία”, που επισημαίνει πως μετά την αυλαία των Αγώνων πυρετός διαβουλεύσεων στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εν όψει των κρίσιμων αποφάσεων που προβλέπεται να ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Δημόσια Έσοδα: Αύξηση των δημοσίων εσόδων κατά 7% ή 2,8 δισ. ευρώ προσδοκά για τον επόμενο χρόνο το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών σύμφωνα με τη ”Ναυτεμπορική”.

ΔΝΤ: Με αιχμή τα ελλείμματα και το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων αρχίζουν την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα οι συζητήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τονίζει η ”Ναυτεμπορική”.

Αναπτυξιακός: Ένα ”τετράπτυχο” κριτηρίων, στη βάση των οποίων θα βαθμολογούνται οι επιχειρήσεις που διεκδικούν την ενίσχυσή τους από το Δημόσιο, αποτελεί το νέο χαρακτηριστικό του αναπτυξιακού νόμου τον οποίο θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στη ΔΕΘ, επισημαίνει η Οικονομική ”Ελευθεροτυπία”.

Ρύθμιση Χρεών: Παρατείνεται η προθεσμία για τη ρύθμιση χρεών σύμφωνα με την ”Ημερησία”, που συμπληρώνει πως ούτε οι μισοί από τους 850.000 οφειλέτες δεν προσήλθαν για τη ρύθμιση των χρεών, επισημαίνοντας πως το υπουργείο δίνει νέα παράταση.

Ολυμπιακά Ακίνητα: Το σήμα έναρξης ενός ιδιότυπου αγώνα δρόμου με έπαθλο Ολυμπιακά ακίνητα αξίας μεγαλύτερης των 3 δισ. ευρώ έδωσε η χθεσινή τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων επισημαίνει η ”Ναυτεμπορική”.

Εμπόριο: Οι υπεραγορές αλώνουν τις μικρές πόλεις τονίζει η ”Ημερησία”, σύμφωνα με την οποία η δημιουργία υπερκαταστημάτων σε επαρχιακές πόλεις αλλάζει την οικονομική ζωή των τοπικών κοινωνιών.

Τράπεζες: Για αύξηση 15% στα μερίσματα των τραπεζών κάνει λόγο η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, που συμπληρώνει πως οι διοικήσεις θα ακολουθήσουν συντηρητική μερισματική πολιτική.

Σαράντης: Ισχυροποιείται η Σαράντης στην αγορά της Ανατολικής Ευρώπης επισημαίνει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, σύμφωνα με την οποία η συμμετοχή των θυγατρικών ενίσχυσε τόσο τις πωλήσεις όσο και τα κέρδη.

Lukoil: Το 7,6% της Lukoil πωλείται προς 1,9 δισ. δολάρια τονίζει η ”Ημερησία”, που επισημαίνει πως η Ρωσία διεξάγει διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου απευθύνοντας πρόσκληση σε ξένους επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v