Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Ικανοποίηση για 6μηνο, το βλέμμα στη ΔΕΘ

”Ικανοποιητικά” χαρακτηρίζει η Εγνατία ΑΧΕ τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου με βάση το δείγμα 85 εταιριών, όπως αναφέρει στο εβδομαδιαίο της report, όπου συμπληρώνει πως με την επιτυχημένη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στις εξαγγελίες που θα πραγματοποιήσει η κυβέρνηση στη ΔΕΘ, αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις και τη φορολόγηση.

Εγνατία: Ικανοποίηση για 6μηνο, το βλέμμα στη ΔΕΘ
”Ικανοποιητικά” χαρακτηρίζει η Εγνατία ΑΧΕ στο εβδομαδιαίο της report (για την εβδομάδα που έληξε στις 27 Αυγούστου) τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου με βάση ένα πρώτο δείγμα 85 εταιριών.

Η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως για το σύνολο των εν λόγω εταιριών οι πωλήσεις στο εξάμηνο αυξήθηκαν κατά 10%, τα EBIT κατά 14,2% και τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας κατά 16,8%.

Ωστόσο, παρά τα ”ικανοποιητικά” μεγέθη η χρηματιστηριακή εκτιμά πως η ανοδική κίνηση που παρατηρήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα είναι δύσκολο να έχει διάρκεια, δεδομένου ότι η ψυχολογία παραμένει ”ευαίσθητη” σε παγκόσμιο επίπεδο.

Από την άλλη, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως η επιτυχημένη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων ενδέχεται να αυξήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και να οδηγήσει –σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα– τις τιμές σε υψηλότερα επίπεδα.

Οι επενδυτές πάντως αναμένεται τώρα να στρέψουν την προσοχή τους στις εξαγγελίες της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μια πρώτη γεύση αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις και τη φορολόγηση.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη φορολόγηση, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως η μείωση στο 25% από το 35% που είναι τώρα εντός των επόμενων 3 χρόνων αποτελεί μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση, η οποία εάν υλοποιηθεί αναμένεται να έχει θετικά οφέλη για την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v