Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η επόμενη ημέρα από το ”λουκέτο” στη Βοϊλής ΑΧΕ

Κανένα πρόβλημα με χρεωστικό ή πιστωτικό υπόλοιπο δεν διαπίστωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι πελάτες επισκέφθηκαν την Π. Βοϊλής προκειμένου να ελέγξουν τους λογαριασμούς τους. Σε εξέλιξη λεπτομερέστερη έρευνα της Κεφαλαιαγοράς για την οικονομική κατάσταση της χρηματιστηριακής.

Η επόμενη ημέρα από το ”λουκέτο” στη Βοϊλής ΑΧΕ
Περισσότεροι από 100 πελάτες της Π&Α Βοϊλής ΑΧΕ εμφανίστηκαν σήμερα στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας, προκειμένου να ελέγξουν τους λογαριασμούς τους και να προβούν σε μεταφορά του χαρτοφυλακίου τους σε χρηματιστηριακή εταιρία της επιλογής τους.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μετά και από συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Π. Βοϊλή, αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας της φερώνυμης χρηματιστηριακής εταιρίας, καθώς διαπίστωσε εκκρεμότητες ύψους 2 εκατ. ευρώ, στις τρεις τελευταίες εργάσιμες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προέκυψε κανένα πρόβλημα με χρεωστικό ή πιστωτικό υπόλοιπο πελάτη, και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η ανάλογη διαδικασία, με το σύνολο των πελατών της εταιρίας, που ανέρχεται σε περίπου 20.000.

Καλά πληροφορημένες πηγές από την πλευρά τους, σημειώνουν πως εκτός της αδυναμίας κάλυψης των 2 εκατ. ευρώ, δεν υπάρχουν ενδείξεις για άλλου είδους προβλήματα ή αδυναμία εκπλήρωσης συμβατικών υποχρεώσεων από την πλευρά της Βοϊλης Χρηματιστηριακής.

Δεδομένου όμως ότι ο έλεγχος που διενεργείται στη συγκεκριμένη χρηματιστηριακή δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, όπως πρόσθεταν, και επειδή, προφανώς, η αρμόδια εποπτική αρχή δεν έχει απόλυτα τεκμηριωμένη εικόνα, θα πρέπει να αναμένουμε μέχρι αύριο για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος.

Άλλη πηγή προσκείμενη στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σημείωνε πως θα πρέπει να γίνει απολύτως σεβαστό και κατανοητό από όλους ότι ουδείς χρηματιστηριακός παράγων θα μπορεί να χρησιμοποιεί πιστωτικά υπόλοιπα πελατών του για δική του χρήση ή χρήση άλλων χρεωστικών λογαριασμών της εταιρίας του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v