Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Από ευρωαγορές το στίγμα για Σοφοκλέους

Συντονισμένη με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αναμένεται να παραμείνει σήμερα η ελληνική αγορά, ελλείψει σημαντικών εσωτερικών ειδήσεων, καθώς έληξε η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων α΄ εξαμήνου, όπως εκτιμούν οι ΑΧΕ.

ΑΧΕ: Από ευρωαγορές το στίγμα για Σοφοκλέους
Την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών εκτιμούν οι χρηματιστηριακές εταιρίες ότι θα ακολουθήσει το ελληνικό χρηματιστήριο στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς ολοκληρώθηκε η περίοδος ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ειδικότερα, στο πρωινό της report η Marfin Analysis επισημαίνει ότι η αγορά θα ανοίξει επιφυλακτικά, έχοντας στραμμένη την προσοχή της στις αντίστοιχες ευρωπαϊκές. Παράλληλα, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι η τάση υποχώρησης από τα τρέχοντα επίπεδα δείχνει να είναι περιορισμένη.

Από την πλευρά της η Εγνατία ΑΧΕ τονίζει στο πρωινό της report ότι καθώς ολοκληρώθηκε η περίοδος ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων α΄ εξαμήνου, ελλείψει σημαντικών εσωτερικών ειδήσεων, η ελληνική αγορά θα ακολουθήσει πορεία αντίστοιχη των ευρωπαϊκών.

Η Εθνική ΑΧΕ στην πρωινή της ανάλυση αναφέρει ότι το κλίμα των διεθνών αγορών αναμένεται να καθορίσει την πορεία και της ελληνικής αγοράς βραχυπρόθεσμα.

Επιπλέον, η EFG Eurobank Sec. επισημαίνει ότι στη σημερινή συνεδρίαση η αγορά θα σταθεροποιηθεί στα τρέχοντα επίπεδα, με την προσοχή ωστόσο να παραμένει επικεντρωμένη στις διεθνείς αγορές.

Εξάλλου, η Κύκλος Χρηματιστηριακή αναφέρει ότι ύστερα από τη δυναμική ανάκαμψη της αμερικανικής αγοράς χθες, σε συνδυασμό με την ανοδική αντίδραση που αναμένεται για την Ευρώπη, η ελληνική αγορά εκτιμάται ότι θα ακολουθήσει και αυτή ανοδική πορεία, ύστερα και από την επιτυχημένη ολοκλήρωση της περιόδου ανακοινώσεως εταιρικών αποτελεσμάτων.

Η Σίγμα ΑΧΕ υπογραμμίζει στο πρωινό της ημερήσιο report ότι το σκηνικό στην ελληνική αγορά αναμένεται να παραμείνει περίπου ίδιο με τη χθεσινή συνεδρίαση, κάνοντας λόγο για χαμηλούς όγκους συναλλαγών και κινήσεις στα τρέχοντα επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v