Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Στο πραγματικό ύψος του ελλείμματος του Δημοσίου, στην παράταση για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών, στο ”λουκέτο” της χρηματιστηριακής Βοϊλής, αλλά και στα οικονομικά μεγέθη εξαμήνου των εισηγμένων στο Χ.Α. εταιριών αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Στο πραγματικό ύψος του ελλείμματος του Δημοσίου, στην παράταση για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών, στο ”λουκέτο” της χρηματιστηριακής Βοϊλής, αλλά και στα οικονομικά μεγέθη εξαμήνου των εισηγμένων στο Χ.Α. εταιριών αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Οικονομία: Έκρηξη ελλειμμάτων και χρέους την τελευταία διετία κατέγραψε ύστερα από αλλεπάλληλους υπολογισμούς η δημοσιονομική απογραφή και η κυβέρνηση, επικαλούμενη αυτή τη δυσμενή εξέλιξη, μεταθέτει έως το 2008 την υλοποίηση των υπεσχημένων προεκλογικά φορολογικών ελαφρύνσεων και εισοδηματικών βελτιώσεων, τονίζει ”Το Βήμα”.

Ξεπέρασε κατά πολύ τις αρχικές προβλέψεις το πραγματικό ύψος του ελλείμματος του Δημοσίου και η κυβέρνηση έχει ενημερώσει τις κοινοτικές υπηρεσίες για τα αποτελέσματα της δημοσιονομικής απογραφής, αναφέρει η ”Καθημερινή”.

Για έλλειμμα 4,6% στο 2003 και 5% στο 2004 κάνει λόγο η ”Ημερησία”, που αναφέρει πώς εξελίχθηκε η σκυταλοδρομία των αριθμών από το 1,7% έως το 4,6%, ενώ η ”Ναυτεμπορική” επισημαίνει πως το έλλειμμα διαμορφώθηκε στο 4,6% του ΑΕΠ πέρυσι.

Σοφοκλέους: Αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 11%, στα 35,93 δισ. ευρώ, και των προ φόρων κερδών τους κατά 25,5%, στα 3,85 δισ. ευρώ, σημείωσαν οι εισηγμένες εταιρίες το πρώτο εξάμηνο, σύμφωνα με ”Το Βήμα”.

”Αξιόλογα” χαρακτηρίζει τα κέρδη πρώτου εξαμήνου των εισηγμένων επιχειρήσεων το ”Κέρδος”, παρά τη χρηματιστηριακή καχεξία, όπως επισημαίνει, ενώ η ”Εξπρές” αναφέρεται στους κλάδους εκείνους που κερδίζουν μετάλλιο με βάση τα μεγέθη πρώτου εξαμήνου.

Κατά 15,9% αυξήθηκαν τα κέρδη εξαμήνου των εισηγμένων σύμφωνα με τη ”Ναυτεμπορική”, που συμπληρώνει πως τα εν λόγω μεγέθη αποτελούν ενδείξεις πως η φετινή χρονιά θα είναι καλή.

Ολυμπιακά Ακίνητα: Η κυβέρνηση αναζητεί λύσεις για την αξιοποίηση των 17 Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, πολλές από τις οποίες αποτελούν μήλον της Έριδος μεταξύ υπουργείων, τονίζει η ”Ελευθεροτυπία”.

Τουρισμός: Σημαντικό στοίχημα, κυρίως για την Αθήνα που απέκτησε σημαντικές υποδομές, είναι η ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης με έμφαση στον συνεδριακό τουρισμό, καθώς και η αξιοποίηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων αναφέρει η ”Εξπρές”.

Τράπεζες: Η μία μετά την άλλη οι τράπεζες σχεδιάζουν προγράμματα εθελουσίας εξόδου, στοχεύοντας στον ουσιαστικό περιορισμό του λειτουργικού κόστους, εκτιμώντας ότι, αν και θα υπάρξει άμεση επιβράδυνση στους ισολογισμούς με το κόστος της αποχώρησης του προσωπικού, θα έχουν μακροπρόθεσμα σημαντικά οφέλη προς την κατεύθυνση της μείωσης του κόστους, που αποτελεί την ”αχίλλειο πτέρνα” της οικονομικής τους εικόνας, αναφέρει το ”Κέρδος”.

Εθνική Τράπεζα: Για σύγκρουση στην Εθνική Τράπεζα αναφορικά με το θέμα της εθελούσιας εξόδου κάνει λόγο ”Το Βήμα”.

Επί τάπητος έχει τεθεί η αναδιάρθρωση της Εθνικής Τράπεζας σύμφωνα με την εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, που σημειώνει πως στόχος είναι η περιστολή των δαπανών.

ΟΤΕ: Ισχυροί διοικητικοί κραδασμοί δονούν ξανά τον ΟΤΕ, καθώς προτού καν συμπληρωθούν δύο μήνες από τον ορισμό του νέου διοικητικού συμβουλίου, σημειώνεται σε χρόνο-ρεκόρ η πρώτη ”έξοδος”, τονίζει η ”Καθημερινή”, που συμπληρώνει πως το Δ.Σ. του ΟΤΕ συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως ύστερα από την παραίτηση που υπέβαλε ο κ. Απόστολος Μπαράτσης.

Βοϊλής: Ελεγκτές της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μπήκαν χθες το πρωί στα γραφεία της χρηματιστηριακής εταιρίας Π&Α Βοϊλής ΑΧΕ, για να διαπιστώσουν τι κρύβει το ”λουκέτο” αναφέρει ”Το Βήμα”, που συμπληρώνει πως ο έλεγχος δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, αλλά από τις πρώτες ενδείξεις προκύπτει ότι αυτό που δήλωσε ο κ. Βοϊλής στην Επιτροπή, ότι δηλαδή οι εκκρεμότητες της εταιρίας καλύπτονται από τις μερίδες του στο επικουρικό και στο συνεγγυητικό κεφάλαιο, δεν απέχει πολύ από την αλήθεια.

Περισσότεροι από 100 επενδυτές που διατηρούσαν κωδικό στη χρηματιστηριακή Βοϊλής επισκέφτηκαν χθες την εταιρία σύμφωνα με την ”Καθημερινή”, που συμπληρώνει πως μέχρι τώρα δεν παρατηρήθηκε πρόβλημα με τα χαρτοφυλάκια ιδιωτών.

Στο παρασκήνιο της απρόσμενης –όπως τη χαρακτηρίζει– εξέλιξης της χρηματιστηριακής Βοϊλής αναφέρεται η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, που παράλληλα επισημαίνει πως έχει σημάνει συναγερμός στις ΑΧΕ.

Η ”Ημερησία” τονίζει πως μετά τη Βοϊλή ΑΧΕ στο ”κόκκινο” είναι άλλες 5-6 μικρές ΑΧΕ, ενώ συμπληρώνει πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καθησυχάζει τους επενδυτές.

Αποτελέσματα Εξαμήνου: Στα οικονομικά μεγέθη πρώτου εξαμήνου των Τιτάν και Μαΐλλης αναφέρεται ο οικονομικός Τύπος της Τετάρτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v