Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

2+1 παράγοντες συνθέτουν το σκηνικό στο Χ.Α.

Η ισχύς και το απρόβλεπτο των ξένων παικτών, η αδυναμία των Ελλήνων διαχειριστών για συγκροτημένη κίνηση, αλλά και ο ουσιαστικός διαχωρισμός της αγοράς, συνθέτουν το σκηνικό στη Σοφοκλέους - κάτι που αποδείχτηκε και κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. ”Κλειδί” για σήμερα η συνέχεια των τοποθετήσεων σε υψηλή κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η διακύμανση των βασικών δεικτών γύρω από ”τεχνικές περιοχές” επιβεβαιώνει τη ρευστότητα, αλλά και τις ευκαιρίες που εμφανίζονται στις αγορές μετοχών.

Υψηλότερα των 3.800 μονάδων από το πρωί ο Dax, ακολουθεί τη χθεσινή ”ανάσα” σε Ν. Υόρκη, μπορεί να συμβάλλει στη διαμόρφωση ανάλογου κλίματος και στη Σοφοκλέους.

Αν μη τι άλλο, στη χθεσινή συνεδρίαση επιβεβαιώθηκαν πανηγυρικά 3 αυτονόητα και γνωστά πραγματάκια:

Πρώτον, η ισχύς και το απρόβλεπτο των ισχυρών παιχτών, ειδικότερα των ξένων, οι οποίοι προφανώς δεν προειδοποιούν για την ακριβή στιγμή επιλογών και κινήσεών τους.

Δεύτερον, η απουσία οποιασδήποτε μορφής συγκροτημένης κίνησης από την πλευρά των Ελλήνων διαχειριστών.

Τρίτον, επιβεβαιώθηκε επίσης πανηγυρικά ο εδώ και καιρό υφιστάμενος ουσιαστικός διαχωρισμός της αγοράς μας.

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση θα φανεί σήμερα κατά πόσο οι διαθέσεις των ξένων (σε μετοχές των Alpha, Εθνικής, Τιτάν, ΟΤΕ, Eurobank, Βιοχάλκο, Cosmote) θα έχουν συνέχεια.

Στη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση θα συνεχιστεί η προσπάθεια διαμόρφωσης ενός κλίματος σχετικής κινητικότητας με επίκεντρο ορισμένες μετοχές.

Είναι γνωστό ότι όπως στο χώρο των ισχυρών χρηματιστηριακών, έτσι και στις μεσαίας δυναμικότητας ΑΧΕ συγκροτείται άτυπα ένα ”μέτωπο”, με σκοπό τη δραστηριοποίησή τους σε ένα κομμάτι της αγοράς που τις αφορά.

Άλλωστε, το ξεκαθάρισμα που έχει ήδη δρομολογηθεί και στο χώρο των χρηματιστηριακών, αναμφίβολα θα πλήξει και αρκετές του μεσαίου χώρου, πλην όμως όσες απομείνουν θα επιδιώξουν να ενισχύουν το μερίδιο αγοράς τους στην... κεφαλαιοποίηση που τους αναλογεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v