Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot-Μαΐλλης: Τι είπαν στους αναλυτές

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησης της Intralot κινήθηκαν τα μεγέθη εξαμήνου της εταιρίας όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια του χθεσινού conference call, ενώ ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση της διοίκησης της Μαΐλλης για τα αποτελέσματα της εταιρίας, όπως σημείωσε κατά τη διάρκεια του δικού της conference call.

Intralot-Μαΐλλης: Τι είπαν στους αναλυτές
Ανάλογα των προβλέψεών τους εκτιμούν οι διοικήσεις των Intralot και Μαΐλλη πως κινήθηκαν τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου, γεγονός που καταδεικνύει ότι είναι εφικτοί οι στόχοι που έχουν θέσει για το σύνολο του 2004.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Marfin Analysis στο πρωινό της report με ημερομηνία 1η Σεπτεμβρίου 2004, κατά τη διάρκεια του conference call που πραγματοποίησε χθες η Intralot, η διοίκηση της εταιρίας ανέφερε πως τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου ήταν ανάλογα των προβλέψεών της (για πωλήσεις 310 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 95 εκατ. ευρώ), παρά τη σταθερή απόδοση του ”Πάμε Στοίχημα”.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το τελευταίο, η διοίκηση της Intralot προβλέπει κάμψη 5%-10% για το σύνολο του 2004.

Παράλληλα, η διοίκηση της εταιρίας ανέφερε πως διατηρεί την άποψή της για προσφυγή στον Άρειο Πάγο όσον αφορά στη διαμάχη με τον ΟΠΑΠ.

Επίσης, και όπως αναφέρει η Marfin Analysis, η διοίκηση της Intralot σημείωσε πως οι κεφαλαιουχικές δαπάνες για το 2004 θα φτάσουν στα 20-25 εκατ. ευρώ ώστε να χρηματοδοτήσει τα projects της, ενώ συμπλήρωσε πως βρίσκεται σε αναζήτηση νέων σε παγκόσμιο επίπεδο, με στόχο την περαιτέρω διεύρυνση των προσφερόμενων προϊόντων.

Επίσης, η Marfin Analysis συμπληρώνει πως η διοίκηση της Intralot ανέφερε πως αναμένει νέο διαγωνισμό αναφορικά με το ”Ξυστό” (με την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων), στον οποίο και προτίθεται να συμμετέχει.

Εξάλλου, η Eurobank Securities σημειώνει πως η διοίκηση της Intralot αναφέρθηκε και στη μερισματική πολιτική της εταιρίας, την οποία και προτίθεται να διατηρήσει, συμπληρώνοντας πως θα αξιολογήσει το ενδεχόμενο υψηλότερου μερίσματος για το 2004.

Σε ό,τι αφορά τη διανομή προμερίσματος το φθινόπωρο, πολιτική την οποία είχε υιοθετήσει η εταιρία στο παρελθόν, η Eurobank Securities σημειώνει πως όπως είπε η διοίκηση το Δ.Σ. δεν έχει μέχρι στιγμής αποφασίσει κάτι σχετικό.

Από την άλλη, και όσον αφορά στη Μαΐλλης, η διοίκηση της εταιρίας κατά τη διάρκεια του δικού της conference call ανέφερε πως ο στόχος που είχε θέσει για 15% οργανική ανάπτυξη επιτεύχθηκε νωρίτερα απ’ ό,τι ήταν αναμενόμενο και ως εκ τούτου ο κύκλος εργασιών για το σύνολο του 2004 εκτιμάται πως θα παρουσιάσει αύξηση 15%, υψηλότερα απ’ ό,τι αρχικά προέβλεπε για αύξηση της τάξεως του 12%-13%.

Οι ”καλές” εμπορικές συνθήκες για τις περισσότερες αγορές όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος συνεχίστηκαν και τον Ιούλιο, ενώ, όπως αναφέρει η Marfin Analysis, ο όμιλος κατάφερε να παρουσιάσει ισχυρά μεγέθη στο εξάμηνο, παρά την έλλειψη πρώτων υλών, τα υψηλά κόστη τα οποία και πέρασαν στον τελικό καταναλωτή και την καθυστέρηση του SAP στην Ιταλία που επηρέασε αρνητικά το κεφάλαιο κίνησης.

Τέλος, η διοίκηση της Μαΐλλης επεσήμανε πως ελλείψει των προαναφερθέντων τριών προβλημάτων, αναμένει περαιτέρω βελτίωση στο δεύτερο εξάμηνο του 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v