Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε θετική καμπή ο Δείκτης

Εάν το κλίμα στις διεθνείς αγορές παραμείνει ως έχει (περίπου ουδέτερο), τότε στη Σοφοκλέους υπάρχουν προϋποθέσεις και ουσιαστικοί λόγοι για να βελτιωθεί η εικόνα αρκετών μετοχών. Σε σημείο καμπής ο Γ.Δ., καθώς πιθανή είναι η μεταβολή της μεσοπρόθεσμης τάσης και πάλι σε ανοδική.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Όλο και κοντύτερα πλησιάζει η περιοχή των 2.360-2.380 μονάδων.

Όλο και πιθανότερο φαντάζει το ενδεχόμενο της μεταβολής της μεσοπρόθεσμης τάσης και πάλι σε ανοδική.

Το σημαντικό είναι πως υπάρχει πλέον στόχος και διάθεση από πλευράς ισχυρών παικτών.

Εάν το κλίμα στις διεθνείς αγορές παραμείνει ως έχει, δεν αποκλείεται η υπέρβαση αυτής της αντίστασης να πραγματοποιηθεί στις επόμενες 2-3 συνεδριάσεις.

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μικρής έκτασης διόρθωσης, που θα οδηγούσε περαιτέρω αύξηση των συναλλαγών.

Το ενθαρρυντικό είναι πως περίπου οι μισές μετοχές του FTSE-20 κινούνται υψηλότερα του ΚΜΟ 200, ενώ σε ορισμένες εξ αυτών υπάρχουν ουσιαστικές αγορές και από ξένους πελάτες.

Οι ξένοι διερευνητικά επανακάμπτουν και αυτό είναι προφανές.

Θα εξαρτηθεί βέβαια στη συνέχεια κατά πόσο θα ενισχύσουν τη θέση τους. Η διάθεσή τους πάντως είναι θετική και αυτό έχει σημασία.

Το ενθαρρυντικό είναι πως και από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν σταδιακά 15 μετοχές των οποίων επίσης η τιμή κυμαίνεται πάνω από τον ΚΜΟ 200.

Δεν θα πρέπει να αποτελεί τυχαία κίνηση η αντίδραση 3 θυγατρικών μετοχών της Βιοχάλκο (Ελβάλ, Σιδενόρ, Χαλκόρ), καθώς είναι οι 3 από τις 11 μετοχές του ΜΚ-40 των οποίων η τιμή κυμαίνεται σταθερά πάνω από τη μεσοπρόθεσμη στήριξη.

Επίσης, δεν είναι τυχαίο το χθεσινό πακέτο 3,5 εκατ. μετοχών στη μετοχή της μητρικής, όπως επίσης και το πακέτο των 600.000 τεμαχίων στα 6 ευρώ προχθές.

Το πιο ενθαρρυντικό, ωστόσο, είναι πως για αρκετές -ευτυχώς- εταιρίες της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης καταγράφεται ουσιαστική βελτίωση των μεγεθών τους στο 6μηνο.

Στην αγορά υπάρχουν προϋποθέσεις να διαμορφωθεί κάτι καλύτερο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v