Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συναλλαγές για το θεαθήναι;

Εντός αναμενόμενου εύρους κίνησης παραμένει ο Γ.Δ., με οριακές διακυμάνσεις. Σε στενότατο εύρος πραγματοποιούνται συναλλαγές σε αρκετές μετοχές του FTSE-20, τη στιγμή που η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο 1 προς 1,5. Σχετική κινητικότητα και στον όμιλο Κλωνατέξ, με αυξημένες συναλλαγές στη Lannet.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οριακή είναι η διακύμανση του Γ.Δ. που κυμαίνεται μεταξύ εύρους γύρω από τις 2.330 μονάδες, με συγκριτικά λιγότερες συναλλαγές από χθες, και περιορισμένη μέχρι στιγμής εμπορευσιμότητα σε μετοχές των ΟΤΕ, Εθνικής, Cosmote, Alpha Bank, ΟΠΑΠ και Τιτάνα.

Διαπιστώνεται, πάντα μέχρι στιγμής, αυτό που είχε αναφερθεί στο προηγούμενο σχόλιο και αφορούσε στη σταθεροποίηση συγκεκριμένων μετοχών και στην καταγραφή συναλλαγών γύρω από σχετικά υψηλές τιμές.

Ενδεικτικά, στη μετοχή του Τιτάνα σε εύρος μόλις 4 λεπτών έχει πραγματοποιηθεί τζίρος περίπου 550.000 ευρώ.

Στην Cosmote η διακύμανση δεν ξεπερνά τα 8 λεπτά, με τον τζίρο να υπερβαίνει τις 600.000 ευρώ.

Σε ελάχιστο εύρος διακύμανσης 2 λεπτών πραγματοποιούνται οι πράξεις στη μετοχή της Alpha, ενώ η μεγαλύτερη διακύμανση σημειώνεται στη μετοχή της Εθνικής μεταξύ 17,98-18,16 ευρώ, με την τρέχουσα τιμή να κυμαίνεται κοντά στα ”υψηλά”.

Αγοραστές στη μετοχή της Εθνικής εντοπίζονται μεταξύ 18,14-18,16 ευρώ, ενώ στον ΟΤΕ οι πρώτες εντολές φτάνουν μέχρι τα 10,6 ευρώ.

Στην περίπτωση της μετοχής του Οργανισμού θα πρέπει να αναφερθεί πως η τρέχουσα τιμή απέχει μεν από τη μεσοπρόθεσμη ”αντίσταση” των 11,05- 11,1 ευρώ, διατηρεί όμως βραχυπρόθεσμα ανοδική φορά.

Μετά τη χθεσινή έξαρση της εμπορευσιμότητας της Βιοχάλκο (με πακέτο 650.000 τεμαχίων στα 6 ευρώ), οι συναλλαγές έχουν υποχωρήσει, μέχρι στιγμής, σε χαμηλό επίπεδο.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 1,5.

Στις μετοχές η τιμή των οποίων ενισχύεται, αναφέρονται οι Πλαστικά Θράκης, Info-Quest, Μαΐλλης, Lavipharm, Elephant, LoDIS, Alfa Alfa Συμμετοχών, Ιατρικό Αθηνών, Λεβεντέρης, ΔΟΛ, Fanco, Μυτιληναίος, Ελινόιλ, με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές.

Από τις μετοχές του ομίλου Κλωνατέξ θα πρέπει να αναφερθεί η αυξημένη εμπορευσιμότητα της Lannet, με εύρος διακύμανσης 1,34-1,39 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v